Отново заваля в София и то доста добре.
Преглед за печат
Отново заваля в София и то доста добре.
Слънчогледа се отлага.
https://m.vesti.bg/bulgaria/moshten-...neniia-6083770
Слънчогледа и без това отделя доста малко нектар.
не сте прави, по плевенско слънчогледа кърти, жлътнало се е и децата се връщат целите опудрени в жълто, даже прелката ми боядисаха в жълто:bigsmile:, най-накрая да видя и моите пчели в работно настроение тази година, но най-важното е, че започнаха и да градят, нали съм си ларж им бях сложил 11 маг. рамки за градеж още на рапицата ама нещо се ослушваха и бях започнал вече да се притеснявам:cool:
Днес ходих до един пчеларски магазин, да си взема разни дреболии. Та с продавачката се заприказвахме, то си е жива изповедалня. Тия дни бил при нея човек на възраст, който споделил, че през '62 година е било такова дереджето.
В крайна сметка при всички колеги от района е лош сезона, само един се похвалил, че е доволен. Та си мисля, тоя последния явно тия дни е станал пчелар или не казва истината, за да не го помислят за слаб пчелар. С който съм разговарял от района, никой не е казал ласкави думи за сезона. Разни хора, разни идеали.
Валко, може ли да намалиш малко някои изрази?
Обмислям го и това, ама да напълнят първо това дето съм им сложил. Говорих предишния уикенд с един пич, земеделец, и той ми показа на някакво приложение на телефона си около къщата ми къде, какво и на колко разстояние е та в общи линии каза, че мин. 30 дни ще имам паша понеже ще цъфтят по различно време слънчогледите, абе ще видим какво ще излезе накрая...
Пиши след 30дни колко си извадил средно от кошер,а най-добре ще е като го продадеш(ако желаеш разбира се).
:bigsmile:ще ме умориш от смях, аз съм хоби пчелар-ентусиаст и имам точно 1 кошер, ама ще пиша със сигурност, все пак очаквам да направя личен рекорд
След силния дъжд и оправяне на времето ни затрупа някаква непрогледна мъгла. Егати. Ще си извадим очите. :bigsmile:
Днес се разминахме само с 10 минутна роса.
Голям дъжд ни затисна тук. Трети час вали яко.
при първа възможност ще го питам и ще ви кажа
и при мен понамаляха, но го отдавам на продължителната паша и на това, че първо задръстват плодника с мед моите дзверове, въпреки че от време на време виждам и по някоя и друга да умира в агония с изкарано хоботче, а и търтеи умрели виждам чат-пат пред кошера - те пък защо мрат, нямам идея
Прикачен файл 9762
Този път само с това се разминах - за сега, че бурята продължава.
Та да запитам. Става ли пауловнията за рамки?
Днес голям вятър. Дано се размина, че ми писна да нареждам кошери и керемиди. bow;bow;bow;
Вече се убедих, че най-точната прогноза е чрез камък :)
Прикачен файл 9836
На всички пожелавам щастлива и успешна 2019 hi;
Малко тая прогноза не е вярна ако не е от паве от чершията и върху кошер при бурен вятър.:bigsmile:Използваме и други методи напримерно сянката на хвърлеца.;):bigsmile:
п.п.В неделя катеричките събираха храна.;):bigsmile::bigsmile::bigsmile:
Гледам в дългосрочната прогноза не се очакват трйни засудявания.
Лошо време да няма само, че преди няколко дни един капак беше фръкнал, добре че беше на празен кошер.