По този повод,мисля да отворим нова тема АЛТЕРНАТИВНО ПЧЕЛАРСТВО точно по технологията на този наш колега.Какво мислите?Цитат:
Първоначално публикувано от vanHanegem
Преглед за печат
По този повод,мисля да отворим нова тема АЛТЕРНАТИВНО ПЧЕЛАРСТВО точно по технологията на този наш колега.Какво мислите?Цитат:
Първоначално публикувано от vanHanegem
Не бих казал "алтернативно", защото според мен пчеларството няма алтернатива. По-скоро - "нетрадиционно", но ако вземем предвид успехите Му - то е "авангардно"!!!Цитат:
Първоначално публикувано от buci59
Как кой е? Та "Той" е най - набиващият се на очи.Цитат:
Първоначално публикувано от borislav aleksandrov
Не разбрах кой е!!Да не е Петър Стоянов -президента! -преди години пишеше на плакатите му за изборите -ТОЙ Е! :D А кажете да не хвърляме боба.
Аз залагам два цента на Христо Стоичков :D - той трябва да Е
Де кажете бре колеги.....Нов съм у форума и не склащам за кого говорите!!! sleepy;
Казва се Коста Желев .Той одавна спря да пише и си изтри постовете.Действително неговия начин на пчеларстване ако наистина е такъв какъвто го споделяше, е доста нетрадиционен.Поне на мен ми беше трудно да го осмисля.
Е това вече е отговор -благодаря Станко !Въпреки че мисленето на колегата може би е нетрадиционно не е трябвало да си трие мненията ,все нещо полезно би могло да се извлече като идея от неговите постове.Макар че съм нов и не съм в час :D (де ми го пишат и Админите) ми навева мисли за друг колега от друг форум с никнейм клобус-сигурно греша,опитвам се да гадая за никовете по начина на разсъждение,може и да греша и както казват -пак да не съм в час :D
Благодаря колега -еее най -после да съм в час! Нека се отбележи в протокола :D .Въпреки че и аз понякога съм влизал в спор с въпросния колега когото уважавам много не смятам че трябва да си трие постовете а да сподели своя опит,то все ще има някой де не е разбрал някого.От колко години не е излизала нова книга и всички пчелари пеем по ноти ?Точно такива колеги мислещи различно биха могли да дадат нова тема на размисъл и да променим стереотипите които ни изградиха като пчелари а защо не да постигнем и по-високо ниво?Колегата споменава бегло за система кошер който мен живо ме интересува -но уви всичките ми опити да подразбера нещо и както и да въртя нещата остават безузпешни.Че нали за това са форумите ,да споделиш и да научиш нещо ново -иначе си остава празно бърборене като тема.Не трябва да бъдем егоисти-както казва един мой приятел-аз само чета форумите......
Прав си колега Цеко , такае , няма новаторство и дори забелязвам , че в отговор на запитвания се цитират правила и практики от литературата , а не личен опит ! Другото , което забелязвам е , че нестандартното се отминава или пренебрегва - вместо дасе изяснява , дискотира и ........ знаели човек от , коя туфа ще излезе заек ! А има много практики , които предлагат по-леки варианти за работа с пчелите , но нали някои с 200 кошера е казал , че .... нестава , значи нестава ! Приематлисе нещата по този начин - няма развитие и по-лошото е , че това се предава на младите "неси прави опити , че губиш време и пари , то вече е измислено ..... " Повечето от нас са любители и жалко за проявения мързел относно мислене , експериментиране и т.н. Колеги , от така наречените "професионалисти" нечакаите прогрес , те нямат време за "глупости" !В действителност теса наи-големия консуматор на готовия изпитан продукт , а не негов създател ! Споделяики тези мисли не визирам никого и несъм с намерение да обиждам , просто мее яд , че всичко се обръща в пари - навсяка цена ! Затова непревръщайте хобито в професия , зада несе лишавате от удоволствието от него !
А,освен да го ям и раздавам на приятели,съседи и роднини,какво ще кажеш за медовина и ракия,ще ми стигнат ли 250кг.Цитат:
Първоначално публикувано от borislav aleksandrov
В отговор на колегата Александров искам да кажа , че и аз продавам медаси и в това невиждам нещо лошо , а поскоро немие разбрал мисълта - парите над всичко ! Аз например работя с няколко системи кошери и продължавам да търся и експериментирам вниквайки по-дълбоко в нещата и изхождайки от факта , че един кошер е ефективен несамо с рекордна продукция , но засметка на непосилен труд , големи тежести и много ивентар , а може и да дава по-малко , но без много грижи и ивентар , което компенсира
, защото резервни части за човек още няма !!!!
Като пример за думитеси мога да дам следното :
С ДБ се работи с рамки , една рамка - 3-4 кг. , а корпусните с корпус 25-35 кг. , като неизбежно се работи и на ниво рамка , разнасят се корпуси и т.н. и въпреки това ......
hi; drinks; :D
Папандреу:Нима искате да станем като България?
image
Автор: klassa.bg
Дата: 18.4.2010
Сподели:
Гръцкият премиер предупреди своите сънародници, че ако не са съгласни с антикризисните мерки на правителството ги чака съдбата на България: Нима каза той вие искате да получавате български заплати, където въобще не са чували за великденски и коледни премии, а какво остава за 14-та заплата? Нима- обърна се той към пенсионерите вие искате да получавате пенсии от по 50 - 100 евро вместо сегашните 6-700 ? Нима искате да си плащате изцяло цената на лекарствата, а не както досега само 25%? Нима искате да живеете като в лунно бунище защото точно на това прилича България с нейните дупки и боклуци, разхвърляни навсякъде от претендиращите за по-висока интелигентност българи? Нима искате децата ви да пушат, пият и вземат наркотици под зоркия поглед на полицията? Това ли искате? Аз знам, че ние винаги сме били по-цивилизована нация от нашите северни съседи и винаги сме успявали да се обединим в трудни моменти. Затова и сега съм убеден, че в този труден момент ще застанем един до друг, ще прежалим трийсетте процента от допълнителните възнаграждения, които получаваме и след няколко години, ще можем отново да се наредим сред страните с най-добър жизнен стандарт, докато българите ще си останат на положението в което са и сега. Защото нашата нация е изградена на основите на православната вяра и християнските добродетели, а българите са учени атеисти, сменящи на всеки четири години политическото си верую. Но намират ли там там спасение? Нека да се стегнем и да не позволим нашата младеж да напусне страната, така както българите напускат своята? И ще видите, че след 50 години, ние все още ще сме тука, а за българите ще се носят само легенди. Аз много се смях, когато разбрах, че управляващите в България плашат народа си, че щели да стигнат до нашето положение ако не вземат мерки! Та те нашето ниво могат само да го сънуват! Жалко за българите, че се оставят така лесно да ги манипулират, за да могат да ги грабят безпрепятствено! Но това си е техен проблем. Нека ние да решим нашите, пък те да се утешават, че не са ни стигнали. Кое е по-страшно Гръцката криза или Българската стабилност?
Много е прав Византиеца!
А е не знам, на какво е изградена тяхната нация, но от известно време (години) се поддържа от европейски пари - та ..... сега като им спират кранчето, лъсва голия задник на православната им вяра и християнски добродетели, с целия блясък на пословичния им мързел и лентяйство.
п.п. ма нека се оправят де - не им желая лошото, факт е, че тяхното ниво все още дори не можем да го сънуваме.
Мадурковец, комуниста си е комунист. Ако Европа не им отпуска тия пари щяха да сънуват нашите доходи. Гърчолята са единствената нация дето не е върнала ни един заем. Папат на корем ама като има кой да им дава.
Не е луд този, който яде баницата. Луд е този който му я дава!!!
Оф , гледам да избягвам такива теми , но като се зачешат голяма краста ме стърже.Цигани били не знам си кви били Гърчолята мързеливи били , ами ний като сме толкос работни и умни що сме в л.....а до брадата и само да кажем "а" и сме ги налапали?
Може да са всякакви , ама като нещо не им отръва изметоха цяла гърция , пък ний кво аганца с главно А.
Свикнали сме да мрънкаме обаче нищо да не правиме , някой все да ни тъпче пък ние все да си кютаме и толкова.Аз пък на такива като Гърците евала им правя намерили начин на тях да им е добре и си се оправят.
Хич не им се чува , че дългове било че това че онова те си искат заплатите пенсиите здравните осугуровки и така и да си ги ползват не като нас да си плащат здравни и понеже нямало направления да ходя да кихам като паша на часно прегледи от 25 до 110 кинта да искат разни малоумници да ме пенсионират на 65 години , ще ме пенсионират те ама в дървения костюм - то и такава е и идеята на упражнението де.
Че , тъй има още да ни сочат с пръс и да ни викат маймуни - миналата година на обучение в Австрия което траеше две седмици направо ни забиха в земята , накараха ни да се разделим на групи - Чехи, Унгарци, Румънци и наша светлост - при което въпроса към нас беше аве момчета вие Английски говорите ли?
Ха с чука в киселото мляко , и аз му викам да ве батка у наща дунгла също има едни големи сдания - Училища им викаме и ние от време на време ходим в тях да научим туй онуй - човека се изчерви от срам и през целия ден идва да ни се извинява.
Та това е истината за нас всеки ни мисли за бай Х.й. каквото и да си приказваме - за тях ние все викаме аве , шваби или каквито там си изберете аве кви са те ве , какви какви ама те си знаят пакета заплати социални здравни , знаят си правата пък ние знаем дърво.
[quote="ianev"]Папандреу:Нима искате да станем като България?
image
Автор: klassa.bg
Дата: 18.4.2010
Сподели:
/quote]
Дълбоко се съмнявам и съм убеден че това не са думи на бившия вече Гръцки премиер.Това са думи измислени от наш шибаняк на който му се плаща с нашите данаци с пенсиите на нашите родители.
Целта е,через дискусиите да се разбере нагласата на отделните групи(в частност пчеларската)и някой да си напише домашното.
А туй то - па сме в края на опашката пчеларите, от 04.2010 чак сега ли стигнаха до нас ..... големо домашно бре :D
Инак ... наистина ми е чудно и на мен какво се цели с подобни псевдо патриотични статии, чието авторство се предписва на съседни нам държави - може би подобни протести, като в гърция ли или ....?
Целта вероятно е да прогледнем .......
" И ще видите, че след 50 години, ние все още сме тука, а за българите ще се носят само легенди."
Без значение на достоверността, не мислите ли, че това е една жестока истина?
Да прогледнем ..... от Гърците ли, ми да и нашите държавници не е лошо да намерат от де да скалъпат парици на аванта :D (става дума за отвънка - че то и сега намират, ма от народа си)
Koце, ако не е достоверно, как така ще е истина? - пък и колко ли е жестока на база, че то с това темпо човечеството ще се затрие. (ама нейсе, такива ги има още от древни времена - всеки е чувал за края на света през 2012г .... преди това Нострадамус и '96г. ли бе, че не помня? ще видим, ако излезе вярно /2012/ то Гърците ше са пръснат от яд, че не са ни надживяли с 50 години)
Само си говорим празни приказки. Много сме силни тука имаме идеи, но като опре въпроса да се прави нещо всички се скътаваме. Е за това ще продължават да ни мачкат.
Най-простото нещо е да несе гласува ! Това е най-лесния начин за ефективен протест , но дойдат ли избори - даже се натискат по секцийите сякаш мед пускат ! Трябва дасе проумее , че народът и държавата са противопоставени , ако държавата е добре - народът страда и обратно - ако живне народа веднага отчитат спад в икономическо отношение ! Абеее всеки заслужава съдбата си ! Както казват - в България мафията си има държава ! judge;
"..... да не се гласува! "
Доживях да го чуя.Гласуващите досега са мислили за всичко друго, само не за това, че са поверявали бъдещето на ДЕЦАТА НИ в нечии случайни ръце, еднодневки. Къде са ни сега мислещите, знаещи, способни, трудолюбиви деца, къде са? И къде ще отидат днес наградените ни математици?
Последните избори доста хора гласуваха в това число и аз от инат против ГЕРБ. Иначе гласуват старите хора. Как го казваха те като не си гласувал не може да им търсиш сметка. Аз все още не съм чул някой да е търсил сметка на този или онзи депутат
Мислиш Коце че некой го интересува какво ще стане с децата ти или с моите?Ми мисли си човеко и се оправяй сам ..
Та по темата за гърците и писанията на чичата-което е негово творение с цел да разбуди заспалите майки на агнетата, :D ще видя какво е останало в компа след големото триене на датата-там вече никой нема ... thumbdown;
Нако m, откога гледаш пчели, колко кошера имаш, каква литература ползваш и ползваш ли изобщо?
Разкажи нещо.
Може би колегите са прави, че абсолютно неподготвен търсиш отговор на много въпроси.
Реши проблема за това на един или два корпуса да са пчелите, сега почна да решаваш въпроса с отводките.
Не ми се вярва.Цитат:
Първоначално публикувано от Nic 59
Ирис имаш много приятна снимка на аватара
Да, благодаря.
Доста ириси прегледах в Интернет, според мен тези бяха най-красивите.
Кандо не чети :DЦитат:
Първоначално публикувано от estabien6
Чудех се дали може да се пусне в сайта подробна карта на България в която всеки пчелар да отбележи къде му е пчелина и може би броя на кошерите така ще се избегне пренаселването а и ще е по-лесно да се сдружаваме и помагаме.А ако нов пчелар иска да си прави пчелин да знае кой е най-близко до него.
Ако не се сдружим в нашия кошер осите един по един ще ни изяждат и ще ни обират меда.
Според мен ако се направи такава карта и всеки си нанесе кошерите и броя на нея тези които крадат ще им е доста по лесно отваря поглежда и вече му е ясно каде колко броики има.Така ние ще им помогнем. Лично мнение.Цитат:
Първоначално публикувано от dvidenov
П.П Ето вчера един колега пострада от такива хора. Има пчелини които не са охранявани и са отдалечени от населените места.
Цитат:
Колега, този регистър няма да е достатъчно показателен, защото ще има много пчелари, които ще си спестят истината, т.е. ще е безсмислено за целите, за които си описал да се ползва тази карта.
Освен това тази информация може да стане предпоставка за кражби. Може да се използва и от Агенцията по безопасност на храните за контрол на броя регистрирани официално кошери и реално притежаваните, т.е. може да се стигне до санкционирани колеги.
Май е по-добре да се качиш на колата или на колелото и да обходиш района, който те интересува и да се информираш дали и колко кошера има в него.
А ако подобна карта беше решение на проблема ни с "осите", то досега да е начертана многократно
Който го е страх от мечки в гората не ходи. Крадците обикновенно са от населеното място в което са пчелините.Тези от безопасност по храните ако бяха толкова чевръсти и сега можеше да обикалято и да изискват регистрация.
Мисля че прекалено много роева енергия сме събрали в форума и трябва да се възползваме от ситуацията ,има над 1000 регистрирани потребители и гледам срено 5 пъти повече нерегистрирани това са 25% от пчеларите в България .Толкова е половината армия ако се залови крадец и всички във форума дадем по едно левче може да се наеме адвокат който да завре крадеца на кучето в ..... .
Можем да пазаруваме колективно правим списък на кой какво му трябва и правим поръчка на едро.
А за картата тайната ми надежда беше да се сдружим и да си озеленяваме около пчелините.
То за бройките и местонахождението всеки може да пише в профила си.
Много добро мнение (идея) drinks;Цитат:
хм .... за 1000лв. адвокат - да не стане от едно левче на 10лв->15лв->30лв ..... щото они са опасни сметкаджии, търгашите на мед далеч не са най-опитните в занаята.
п.п. виж в идеята за поръчка на едро има резон.
Б.МЕДАРОВ ТОЛКОВА СИ ПРОСТ, ЧЕ ЕДНО ИМЕ НЕ МОЖЕ ДА НАПИШЕШ ПРАВИЛНО. СПРИ ДА ПИШЕШ ГЛУПОСТИ И ВНИМАВАЙ КОГО ОБВИНЯВАШ, ЗА ДА НЕ ТИ НАПРАВЯ ЛИЧНО, ГЛАВАТА ЗАГАДКА ЗА МЕДИЦИНАТА !!!
АДМИНИСТРАТОР
Не пиши с главни букви./т.2 от правилата на форума/
Б.Медаров толкова си прост,че едно име не може да напишеш правилно.Спри да пишеш глупости и внимавай кого обвиняваш,за да не ти направя лично,главата загадка за медицината!!!
Споко ще се видим,щом желаеш wink; сам вече се издани с това изказване :D
Кубрат Пулев дебютира страховито във форума.
speechless; speechless; speechless;
Защо си мислиш,че точно той би ти отвърнал на изсказването ти,според мен не би паднал толкова ниско.Цитат:
Първоначално публикувано от Б.Медаров
Някой си прочете името и влезе под измислен профил ми се стори
http://vbox7.com/play:b3b43b0d97 Много точно видео за сегашната ситуация в държавата. Поклон Апостоле!
Колегата Медвед68,получи ли съобщението ми?
Тази жега не прощава на никои :D и форума го подкарахме през нивата :D
Мадам iris,пчелите не пренасят запечатан мед КЪДЕТО И ДА Е!?Както написах в предишен наш спор/СПЕЧЕЛЕН ОТ МЕН/,практиката ти е слаба!За белите рамки пък,това е смешно!Семействата зазимени с бели рамки правят 1-2 рамки пило през февруари и цял март се въртят на тези вече потъмнели рамки.Правил съм го и с Венери и с Фарари.
От кой район си?Тайна ли е?
Името-също ли е тайна?
Няма нищо срамно човек да сложи името си под или над твърденията си!
Колега,Пламен Ганев,
Следя "спора" ви с интерес ,но личните нападки не го правят по-увлекателен.
"Семействата зазимени с бели рамки правят 1-2 рамки пило през февруари и цял март се въртят на тези вече потъмнели рамки." Е, това с потъмнелите от едно поколение излюпени пчели пити, вече силно ме заинтригува.Ще трябва да ги сменям вече ,не на две-три години, а ежемесечно.А частта с имената ,егн-то и така нататък я разисквахме на друго място.Не ми се ще да е продиктувано от нездрав интерес.Нека се ограничим с пчеларството.По-приятно и полезно е.
С най-добри чувства! drinks;
Хората създали сайта могат да ми правят подобни забележки!Цитат:
Първоначално публикувано от зуница
Ако няма какво да напишеш,не го прави!
А това за потъмнелите рамки,явно изобщо не схващаш идеята,но наистина няма значение!
С най-добри чувства!
Хайде осветли ме колега,Пламен Ганев.Нали затова форума се чете от много хора.Незнаещите нещо да научат.А то иначе си водете спора на "лични",все някак ще се разберете.Цитат:
А това за потъмнелите рамки,явно изобщо не схващаш идеята,но наистина няма значение!
А ако държиш само ти да пишеш и винаги да си прав,то попитай дали не може да се създаде раздел само за тебе и никой да не ти противоречи.Може и да може, ама няма да е интересно.
Та как стоеше въпроса с потъмняващите пити за месец време?
Благодаря предварително за изчерпателното разяснение!
Колега ЗУНИЦА,
моите уважения, но в спора е нормално да се минава от тема в тема. Така , че ако искаш да станеш модератор, помоли колегите модератори за това.
Вече няколко пъти се изяваваш в ролята на арбитър, по добре вземи отношение по темата.
В много от случаите, за да стане ясно точно за какво иде реч е нормално да се обяснят нещата по подробно и по отдалеч.
Ако модератора прецени, че нещо се превръща в личен спор или се отдалечаваме от дадена тема, досега щеше да се намеси. Нали така ?
Колега,evgeni.filimonov,
За да не спамим темата, отговара ми е на "лични".Така е по-коректно към колегите, които се интересуват от темата ,а не от личности. drinks;
Истината се ражда в спора,а не в разказването на вицове!
Като добавим и "Без личностни нападки!" съм сто % зад тебе.Цитат:
Истината се ражда в спора,а не в разказването на вицове!
Прочети внимателно написаното от мен и виж дали обиждам някой!?Дразнещо е когато те съветва някой без да е се знае от кой район е?Според мен това е предизвикано от това да не би да се включи някой от същия район и да каже не е така или нещо подобно!Този сайт е направен да си помагат пчеларите,а не да се крият като влюбени ученици и да се правят на голямата работа...
Явно много е обиден на/от мен, анонимната, правеща се на голяма работа /според г-н Ганев/ г-н Ганев.
Затова му предлагам да отвори една тема със заглавие "Обидени на/от iris". Като се съберат повече обидени, всъщност, колкото решите обидени, моля да ми изтриете профила.
Колежке ,обикновенно на подхвърлени забележки и дребнави заяждания отстрани не се взима предвид ,даже е забавно ,стига да не се задълбочи сеира.Разбира се че никой няма да се оплаче от тебе и Пламен аз не виждам защо трябва да го вземате толкова присърце,дали с истинското си име или измислен ник е все едно отстрани-важното е компетентното мнение затова са форумите.Заровете томахавката и пийте по едно drinks; ,живота продължава и все така ще си останете пчелари. wink;
Сетих се нещо и реших да прочета пак дискусията за Стамболов и Ботев, но не я намерих. Който може да помогне. Благодаря.
Ми модовете я изтриха, а мисля че беше добра тема.И аз и колегата павликянин защитавахме тезите си, до последно с факти и размисли, според мен не трябваше да бъде трита.Ако може да се върне темата ще е добре, току виж се получат и други различни мнение от нашите с колегата.Цитат:
Първоначално публикувано от Юрий Цветков
Или пък в Абсурдистан, където възможно е да има обратно броене? Или където е възможно 8>10?Цитат:
Първоначално публикувано от Пламен Ганев
Имам чувството, че на някой шегобиец, като му стане скучно във форума, пуска разни въдици, за да се забавлява.
Между другото,трябва да има и такива неща,защото форума ще стане безинтересен.А иначе всеки от нас казва не съм от тях как,Сийке и си гледа сеира.Добре,че повечето не се вързват.Мисля,че обидени няма.Всичко е в рамките на коректното и място за сърдити няма.
Цитат:
Първоначално публикувано от valyo
Едно жизнено необходимо допълнение към тези концепции: Растението - убиец на холестериновите плаки. :DЦитат:
Първоначално публикувано от Ангел Йосифов
растението-убиец е КОПРИВА...рано напролет си имам закътани райони където го бера wink;
...нема да ти казвам залютена коприва на чорба колко ракия пие wink; ....а панираната, направо попива червеното вино http://s10.rimg.info/3a0c5a74f2e45e5...474995ab80.gif ....таааа, тва ми рецептата за борене с натрупания зимен холестерол wink;....и разбира се много движение през зимата.....при сняг обичам разходките с часове....
Давай рецептата за панирана коприва, коприва панирана не съм яла. Само на супа и на каша.
А имам предвид друго растение-убиец. Виж го в интернет. wink;
е видех растението...некъв грип като Ливайн е спретнал недоказана кампания за изкарване на парички...ма явно не си е усмирил холестерола и е умрел......нема да ме зарибиш wink;
....а за рецептата, требва да питам жената, че съм скаран с обслужването покрай печката....
Тома Неверни.
...на прима виста намерих тва....по описание се доближава на нащо...та, да не кажеш, че немам желание....по-натам още....
http://gotvarstvo.georgievi.net/a/panirana_kopriva
не съм Тома Неверни....ма винаги се кефим на ората с печалбарски нюх, как с различни и натурални ключови думи успеват да се индексират в топ 10 на Гугъла.....не вервам тоя даже и да е знаял какво е Гугъл :DЦитат:
Първоначално публикувано от iris
Благодаря за рецептата.
От билката се прави Трибестан.
ахаааааа.....ма язе немам проблеми със самолетоносача http://s20.rimg.info/3d5b14fad7e81ba...e20a17b3dd.gif
Е, и да имаш, щеще ли да си признаеш?
естествено....тука сме си се наши blush;
....тука сме си се наши ... зевзеци
Всичко е възможно, колега, само мъж да роди - не. Но и в тази насока се правят опити, така че изхождай от тази максима и няма да сгрешиш.Цитат:
Първоначално публикувано от аз
Някой пробвал ли е да замести захарта с мед при правенето на компот?Какви са резултатите?
Гладът не е заради това, че не можем да нахраним гладните, а заради това, че не можем да нахраним богатите.
Колега Андров, много ми харесва подписа ти. Съвсем вярно е това.
Има една мисъл на Лао Дзъ, подобна /по памет цитирам/.
Небесно е да се вземе от богатия и да се даде на бедния.
Човешко е да се вземе от бедния и да се даде на богатия.
Стремежа на хората да изкарват повече пари,за да живеят по-добре е нормален според мен.Правят го всички,и аз и вие ,но хората не бива да губят човешкия си облик заради парите.Многото пари действат като дрога,искаш още и още и още и трябва да преживееш сериозен здравословен проблем или да загубиш скъп човек, за да разбереш ,че парите не са всичко.Все пак има и доста богати хора по света които харчат парите си за благотворителни клаузи.Шапка им свалям.
"Богат е не тоя който има много, а тоя на който му стига."
"За човешкото око товар злато е малко, а шепа пръст го засища"
Цитат отпреди век:"Аз почнах да изказвам своето възхищение от американската свобода, равноправие, от държавното им устройство, от общинското им самоуправление, от всичко туй, което ме е възхищавало при четението книжки за Америка; но бай Неделкович ме обля със студена водица, като захвана пък той да ми разправя, че "овде е таква велика корупциjа, що jе нигде нема; у вас, у Европи, лjуди су императори, овде е злато император; коj има наj-више злата, он има наj-више силе. Парица е царица, како кажу у нас". Тази е най-благодарната тема за американците, както за устното, така и за печатното слово. "В
Честит празник на студентите drinks; А нас бившите кво ни остава освен да се включиме и ние :D
Много добро и точно описващо ставащото в държава и столицата в частност!Цитат:
Първоначално публикувано от valyo
Наскоро бях в София и спрях на зелена зона, естествено почнах да се барам за телефона със заветния СМС, ама човека при когото бях отишъл ми каза да кача колата на тротоара и с 4 гуми, пред неговия гараж и нямало да имам проблеми......и О, чудо!!!!....никой ме дигна или постави скоба.......таааа, разсъждавайки, като прос СМС платец, стигам до извода, че Столичните Паркинги и Гаражи ги боли дедовия за свободното движение на пешеходци и по-свободен откъм коли център, важното е да се земат пари за един път, който не те са построили или иначе казано, да се изкарат пари и от въздуха!!!!
.....в тоя дух на мисли, ако наистина някой беше загрижен да няма коли по улиците на центъра на София, досега щеше да има изградени подземни и надземни гаражи.....ама май всичко опира до прибиране на едни пари.......
....та затова, целата работа ескалира в еднолични разпри между овълчените и изнервени обикновени хора....
Буци не знам кого имаш предвид пишейки, "има доста", но такива и други подобни постове обиждат пишещите. Не знам дали си даваш сметка.Цитат:
Първоначално публикувано от buci59
Колежке,Ирис,по добре някой да е обиден и да спре да пише глупости,отколкото да пише обиждайки другите.Мое мнение.
Може би е само твое мнение, наистина, но картината отстрани изглежда иначе.
А на теб харесва ли ти държанието на някои,както и отношението към останалите колеги?Честно?
Човешко е да се греши, божествено е да се прощава.
Взех отношение именно към твоето изказване, защото в резултат на твое изказване един колега спря да пише. Извинявай, че съм конкретна.
Някой хора отдавна трябваше да спрат да пишат,незаменими няма.Извинявай,че съм директен.
Часът на истината - за да си съвсем директен, казвай кои са!
Който припознае себе си,ще реагира.А за часът има време.
Увъртания, бъди конкретен.
Приеми го както искаш,бях ясен и конкретен.
Добре.
Със здраве, и по-добри намерения и по-премерени думи!
Благодаря за пожеланията и съвета.Подобно и на теб.
Амин!
http://www.youtube.com/watch?feature...&v=HUMJGc3NN7o
Нещо интересно.
Тия дни нали си говорехме за майстори в дърводелството, та ето ви едни майстори железари от преди век. Проста работа;) ковашка заварка на гривна , ама всеки си знае работата. Приятно гледане :
http://www.youtube.com/watch?v=E7bnffUHYUI