И бирата им е пълен боклук - за това като съм там гледал да я унищожавам в големи количества.
Преглед за печат
Здравейте.Цените на турско-румънски магазин.
Прикачен файл 10159Прикачен файл 10160Прикачен файл 10161Прикачен файл 10162Прикачен файл 10163
Прикачен файл 10164Прикачен файл 10165
И БГ мед.Голям и малък буркан.
Прикачен файл 10166Прикачен файл 10167
Малко инфо от нашия магазин.
Прикачен файл 10168Прикачен файл 10169Прикачен файл 10170Прикачен файл 10171Прикачен файл 10172
Прикачен файл 10177Прикачен файл 10178
Снимките след като ги прекарам през Вайбъра много им се влошава качеството.Това е най бързия метод за мен даги намаля.
Като гледам цените излиза че в Англия медът 2 пъти по евтин от този в България,незнам как би му излязла сметката в Англия на някой пчелар да произвежда мед на такива цени и да живее на високия Английски стандарт
Към вчерашна дата - средната световна цена на която се търгува пчелен мед е 3.38 USD за 1 кг (разбира се за всяка страна(регион) и вид мед цените са различни :)
Последните снимки са от верига магазини Алди.Може би най евтените магазини.Като изключим веригите За едно левче.По принцип в пластмаса качествен мед не се продава.Това което има цена 0.99 р. е точно от такъв магазин.Там не се знае какво има вътре.На един палет с пластмасови шишенца мед прочетох Австралия.
Те пък една цена имаха- пази Боже!
В момента цената на шекера е ниска и съответно и цената на меда - като се вдигне цената на захарта и съответно и ще се оправи/вдигне и цената на меда.
Това е магазин на едро,като Mетро.Хранителните стоки нямат ДДС.Напитките имат.
https://www.costco.co.uk/
Прикачен файл 10224 Прикачен файл 10225 Прикачен файл 10226 Прикачен файл 10227 Прикачен файл 10228
Те цените в тоя дето е на едро, са по-високи от ония в бакалията? Туй някакъв тамошен табиет ли е?
Австралия е пустиня на около 98% от площта си, така че мед от Австралия леко странно ми звучи!!........а за цената на шекера и цената на меда го написах на майтап...обаче кофтито е, че търсят биомед на цена 3,80лв, което е подигравка, да не кажа изнасилване...нямам хранилки от 3 години, с плат съм отгоре целогодишно...ще си го продавам на дребно...8 тенекета извадих тоя сезон, по 8 пари бурканя на дребно, все ще го отикам до напролет.
Г-н Дончев, много се извинявам и ми е неудобно, но от Две Могили колегите ни атакуват със 7 лева бурканя, и няма как - все пък браним една психологична граница от 8лв. за буркан.
Ами като не произвеждате манов мед със защитено наименование така е! Колегите го жулят по 18 лв. бурканя и си свиркат! Може и да извадиха по пет кила от кошер, ама като го сметнеш па са на кяр.
Аз моя го продавам на 8 лв. миналата година пробвах на 10 лв., че имах рано напролет нещо като акация и щях да си загубя клиентите.
А един образ пчелар ми се кара, че го давам на 8 лв. а той го давал на 10 лв. в последствие разбрах че го дава 7 лв. тенике а буркана 8 лв., ама ми се репчи и ми обяснява приказки от 1001 нощ.Тая година нямам достатъчно мед и потърсих от колеги - Леле Боже, Божке ле не ми се говори, че не е етично но останах силно разочарован.
Предлагам да се обединим за една цена на буркан 7,50лв - по средата демек!!...обаче да я държим твърдо, и който я отстъпи надолу - му идваме и му палим пчелинчето!!
При нас нов играч тамани изкупвателен пункт...по някаква случаеност го познавам....ако дава добра цена за догодина, едни 20 стинки на кило не са проблем да ми ги отчитате, ако успея да Ви уредя да си продадете меда..един вид услуга ви правя.
Те хобитите, ако разбираха от маркетинг нямаше да продават пчелен мед. Като чакат на прекупвачи да дойдат у тях под сайванта да взимат проби. Всъщност при наличието на толкова пчелари, респективно пчелни семейства правителството трябва да чувства непрестанна вина, че не заплаща съществуването им! Все пак пчелите носят съществуването на тая планета на гърба си. Например откакто Странджа се напълни с пчелоотглеждачи дъбовете рязко повишиха добива на жълъди. Вследствие на това дивата свиня увеличи многократно популацията си. После може и да ги натръшка АЧС, но за това пчелите нямат вина! Биоразнообразието в района достигна невиждани висоти. Дотолкова, че рибарите в морето освен риба лястовица вече могат да уловят на чепаретата си и някой див качур. Накратко редно е правителството да оцени подобаващо тия, и ред други ползи от нашите пчели. И всяка година да заделя от бюджета по едни 100 лв. за съществуването на пчелно семейство.
Баси, пак предатели, нали се борим за 60 еврака.:bigsmile:
Ами взех по 150 лв. теникето уж е 25 кг. ама в действителност е 23 и половина буркана а и буркан от 720 мл. не е баш килограм.Може и да съм сбъркал при броенето ама 5 бройх е меда поне е билков като казах, че се интересувам от слънчоглед стана слънчогледов и уж е 25 кг. ама май и с теникето не е толкова ааа и теникето се връща, че и то пари струва.
Ми тя работата тогава чурук. Като го вземаше не направи ли проби, органолептичен анализ, не мирише на липа, визуално е слънчоглед и т.н. Товарене най-рано след месец.....Е за догодина ще знаеш.
А аз се плаша от поста ти ако правилно съм го разбрал.По мое мнение всеки си преценява колко му струва меда и ако успява да си го продава на исканата цена всичко е тип топ
Според мен е и нормално различни медове и различни количества да са на различна цена.Не може ливаден мед да е на цена на слънчогледа , рапицата я изключвам от всяка класация, че освен за сапун за друго не става.Но мисля, че е редно да няма никви шменти капели и си искаш цена за това което описваш като продукт а купувача си преценява изнася ли му или не.
Ще перефразирам барон фон Ротшилд: И най-хубавият мед не струва повече от 10лв. бурканя - оттам нагоре плащаш собствената си цена.......а баронът го е казал навремето за виното:И най-хубавата бутилка вино не струва повече от 20 паунда - оттам нагоре плащаш собствената си цена.
http://litclub.bg/library/bg/slaveikov.htm
Късно е либе за китка....
От голямата любов, голяма трагедия.....
Това ми напомня един случай от тук, миналата година мисля беше. Колега се оплакваше, че не може да си отвърже меда на 5лв/кг. и Трендафил му вика: -Ми да дойдем да ти го изкупим?! а отсреща: -Нема проблем, на 6лв/кг ви го давам всичкия :bigsmile:
ще ме прощавате, ако някой се е разпознал, ама не се сдържах :laughing:
ЩАааа, плодят се значи. Ама туй то.пчеларя, неблагодарна работа. Мишо се бъхта да докара деминимис, къде голям, къде малък, а никаква благодарност. Да не се загубите, кандидатства се от 07.10 до 17.10 . Мангите са 4 500 000. Действайте, да няма после - тъжни физиономии.:bigsmile:
А, то там, у сакара по-точно, има къде, къде по-големи търговци. Меда на 18 продават, восъка и той на амнайсе, па всички останали трева пасат. Ей, мушмуроци и ний у Българията живеем бе. Па не било за друго, ама той щото ДДС-то слагал. Симпатяга! Симпатяга, ама гном. :laughing:
Преди години, имах почти идентичен случай: Свърши ми меда още в ранна есен, а клиенти търсят ми го! Уговарям се с колега, който имал мед, но няма клиенти. То бе едно хвалене, от негова страна! Уговорката билков! Ама накрая излезна слънчоглед! Който беше държан при овча вълна и миришеше на овце!
От тогава...…..
Билков, акация- 10лв. Слънчоглед 8лв. Буркана 720мл.
Прикачен файл 10237Прикачен файл 10238
110 грама.
Румънски пчелен прашец от Карпатите.
Здравейте,има ли писано във форума за рецепи? Бил много калоричен казват.
Прикачен файл 10267Прикачен файл 10268
Понеже съм в Германия и реших да покажа актуални цени на дребно в магазин, опаковките са от 500гр.
Като гледам виждам биото по евтино от букета? Мъка!
Здравейте,поляците правят опит да влязат в супермаркетити.За сега само малки количества се появяват по щандовете.
Прикачен файл 10276Прикачен файл 10277
Така като гледам: това не е манука мед, прилича на кестенов. Tе го представят за такъв.
A за поляците: техният мед е два пъти по евтин от нашия .
A и те са известени с това, че техния мед е миксация със захар, иначе доста високи цени, това къде е ?
А относно меда в големите верига 99% навсякъде по цял свят меда не е чист, а вече преработен и много от големите търговци не продават чист мед, както и го пастьоризит за да не се кристализира, в испания и португалия е масово, което разваля качеството на меда, прави се с цел да не мухляса меда и да бъде постоянно в течно състояние.
Не зная, колко мед си виждал и дали си виждал, ама за първи път чувам за мухлясал мед? Виждал съм течен, кристализирал и вкиснат(когато е с високо водно съдържание), но мухлясал не съм. Може ли да ми намериш една снимка, та да се образовам и аз малко.
В държавите в които съм бил съм пробвал тяхните медове, които се предлагат в търговската мрежа. Е, по вкусови качества трудно могат да се сравни с Българския мед (или меда който произвеждам).
Нашия пчелен мед има плътен вкус, по-висока сладост, усеща се гъделичкане в гърлото след прием и има наситен, ясно изразен аромат с лек привкус на восък.
Това което липсва на нашия пчелен мед е - достойна цена, привлекателна опаковка и доблесни търговси, които да го предлагат...ама и това ще се оправи/коригира ...след време:)
Цяла вечер ме гложди едно незнание, а и в момента продължава, затова не се сдържах да попитам. Що е то доблестен търговец? Ся дали ще има той почва у нас, а и по света, ще гадая след като си изясня какво се крие зад словосъчетанието доблестен търговец.:yo:
В Украйна изкупната цена на едро 40 % нагоре.
https://www.youtube.com/watch?v=E7odIXzndXU
Май сме на един акъл. "Нужно объединяться в кооперативы, оформлять документы и экспортировать самостоятельно. Не нужно кормить дармоедов."
"В англии мед с украины в розницу продают от 16 до 21 фунта за кг. "
Мъка брадчет, мъка.crying;
45 украински гривни= 2,8 лева
Е да де-от 2 на 2.80. Демек 40%.
Така правят доблестните търговци. Кой разбрал - разбрал, който не......
То да е само с меда - с мед да го намажеш: https://agronovinite.com/todor-dzhik...skite-kartofi/
Интервю с износител на пчелни продукти от Украйна за актуалното състояние на пазара.
ЦЕНА НА МЕД 2021,беседа с крупным экспортёром пчелопродуктов Смагиным В.В. - YouTube
Ако съм чул правилно меда е 100, а прополиса 1000 гривни?
Правилно си чул Тянко.100 гривни са 5,62лв.Приятно посрещане на Новата година.Поздрави.
Нещо не ми се вярва щото? Доскоро бяха с най-ниската цена в Европата...
Аз чувам 100 за прашец 1000 за прополис и около 46 за меда. За миналата година е достигнал 35г за килограм мед.
Докато в България има практика всичко да се копува в левове,а продава в еуро ще сме на тоя хал.Сега като почнат да държат и за педстиците още по зле ще стане.Много колеги и на 2лв/кг ще го да дът...;)
Това няма да стане скоро.Някъде бях чел,но не помня точно къде как преработвателите преработват меда.Направо коситети да настръхнат....:bigsmile:Не зная да ли при нагряване и при каква температура мой да изчезнат пестицидите от меда.Някой ако знае ще съм благодарен да сподели.:bigsmile:
За съжаление вътрешният ни пазар е много слаб. Хората ни нямат култура на хранене с мед, всички си падаме по мръвката. Въпрос на предпочитания, разбирасе. Трябва повече да се рекламира медът. Ако в България, хората почнат да консумират по-често мед, това ще подсили вътрешния пазар, тогава пък търговците които Матеев спомена, ще ни съсипят с евтин мед и пак ще сме прецакани.
HoneyPriceBook
Цените са на едро, за преработен пчелен мед готов за износ или за разфасофка.