Може ли някой колега да даде адрес на внос на елитни майки Карника от Австрия.
Преглед за печат
Може ли някой колега да даде адрес на внос на елитни майки Карника от Австрия.
Получих адрес свързах се но нямат налични
Само от 160 евро.
Подадох заявка за месец Юли. 39 Евро броя плюс такса доставка.
Моля за Вашето мнение. Хванах един рояк в сандъче което бях сложил на покрива на къщата в която живея.Ако го занеса и поставя в кошер на пчелина дали ще има проблем с агресия от рояка към другите семейства. Да стане беля.
Благодаря Ви.
Да така е.
Ползвах адреса за което благодаря но няма налични.За месец Юли се записах Карника.
Ползвах адреса за доставка и благодаря но няма налични.Става с заявка за месец Юли.КарникаF1.
Малко рисковано е защото пътуват три четири дни и не поемат никаква отговорност ако майките загинат.Ще поема риска.
Гаранция само, ако си я вземеш на място.От нашите "производители " какви гаранции получаваш? Тук трябва да получиш платежен документ, ветеринарно свидетелство и документ за породна принадлежност. В това е "малката " разлика в търговията с пчелни майки у нас и в ЕС.:laughing:
Всичко това е вярно и съм доволен. Ще чакам.
Балъците били два вида - едните ти ги търсиш, а другите сами идвали при теб!!:laughing:
Сигурно е така.
Може би риска не е само дали ще оцелеят, но и доколко ще бъдат ефективни след това.
https://m.bgfermer.bg/Article/8680545
И аз искам майки карника, а и бъкфаст, но да можеше да си намеря някъде оттук.
Това в статията на каква база е казано? Или просто по този начин оправдаваме ниското качество на майката. Щяла да спадне тегловно? В рояка не се ли получава същото? При лошо време няма ли да е повече? Да. Но след това рояка работи като за световно. Матеев ми изпрати майки на които сбъркаха адреса и обиколиха България докато пристигнат. Приеха ги и си работеха не по зле от други. Важно е клетката да е по - голяма и придружителките да са повече. Последното е мое лично мнение въз основа на някои опити.
От Дони от Хасково.
Рояка който хванах на покрива го заселих в нов кошер.Много спокойни пчели.Не можах да намеря майката.Третирах го с ОК.И литър и половина захарен сироп.
Вали дъжд.Храних всички с сироп и просто нямаше време. Дали трябва да сменя майката.
Много интересни пчели жълто златисти със сиви ивици.
Така ще направя .
Един съвет.Не вземай от тукашни тарикати.Често са и неграмотни.Качвал съм снимки на майки унищожени поради простотията на нашия "майко-производител".Миналата година направих пробна покупка от нашенска фирма с претенции.Нищо освен крещяща неграмотност и алчност.
Не знам. Четох тук нещо, към което някой беше дал линк и там имаше препратки и към сайта Фермер. Така го видях.
От собствен опит. Купувала съм общо за моята пчеларска практика 10-12 пчели-майки. От различни производители ( и лицензирани и не), от всички краища на България. От тези майки се задържа, направи хубаво семейство и в последствие от нея си направих 3 отводки, само 1 (една). Всички останали или бяха сменени веднага или още на есента/ пролетта и всички тези семейства бяха кекави. От 2 години не купувам майки.
Чела съм много за пчелите-майки на Дони, легендарни са. Много искам да си купя бъкфаст, догодина може да пробвам да си купя няколко, ако има с кого да се коалирам, защото, доколкото знам, той изпраща по 20.
Виж това.Може и да ти е полезно.
https://www.pushalka.com/forum/viewtopic.php?f=23&t=996
Има ли колега ( знаете ли някого) който работи със Тройсек 1012, 1007 или 1075, Пешец,Сингер,Скленар. Търся да обменя информация и изкоментирам няколко лични въпроса.