А истинския въпрос тук е, кой и е дал този ресор в ръцете? Без изобщо да провери на кого ги дава?
Преглед за печат
А истинския въпрос тук е, кой и е дал този ресор в ръцете? Без изобщо да провери на кого ги дава?
Само ти се струва. Ти миналата година бе доволен си спомням, че меда ти пътуваше към складовете на апитрейд, даже ги похвали, сега пък викаш прекарах се. Викаш няма мед хората по 4-5 магазина имат на кошер. На кое да вярва човек, не се знае. Сапунисването тече с пълна сила във форума.
Така де. Всичко е вярно. Исках да си продам меда и ги повиках. Хората дойдоха и в кратки срокове си свършиха перфектно работата. Браво за което, а това, че на мен ми дойде ума след това си е отделен въпрос, но и така става. Поне не мислих до тази година за него, а вече му опуках паричките за какво ли не.:bigsmile:
А това, че няма мед си е истина, но и другото е истина, че някои имат доста мед, а точно това кара търговците да мислят още за цената на меда. Но както казах - няма да разисквам по този въпрос. За дипломата продължава да ми се струва, но да не ти пука.;)
Ха, ха.... "Сапунисването тече с пълна сила във форума"
http://www.blitz.bg/news/article/301634
Иииии да си дойдем на думата...
Та мисълта ми е, няма ли възможност да се уредим с министър дето е бил пчелар? Та белким усетим по джобовете си някой лев! А не само рамкоповдигачи, маркери и други такива:bigsmile:
КАТ има своите тайни. Ето десет от тях, които могат да ви спасят от нелепата ситуация с лакомите катаджии. Преди да ги прочетете, запомнете – карайте внимателно и спазвайте правилата за движение, пише „Труд“.
1. Патрулът на пътя няма уред, с който да засича превишена скорост. Ако ви спре някой катаджия и ви каже, че се движите с превишена скорост, веднага го попитайте с какъв уред констатира това.
2. Мобилните камери не могат да снимат нощем. Това го правят само стационарните, които имат светкавици.
3. Радарът не може да засича в тунел. Независимо дали камерата на КАТ е стационарна или мобилна, дори и да е сложена на близо, до изхода на тунел, тя не може да улови правилно обратния сигнал, който се отразява от стените.
4. Градското видеонаблюдение не може да снима за скорост. Системите от камери по улиците в София, Варна и други градове не са радари. По техни клипове не могат да бъдат съставни електронни фишове за скорост.
5. Стационарните камери не виждат коли със скорост над 250 км/ч.Звучи невероятно, но онези, които профучават бясно край радара на шосето, отървават глобата.
6. Дрегерът мери алкохола в количество издишан въздух, съдържанието в кръвната проба не е същото. Когато уредът, който носят катаджиите, ви покаже алкохол над допустимите 0,5 промила, не бързайте нито да се отчайвате, нито да давате подкуп.
7. Уредът за алкохол тест трябва да е годен и да е собственост на МВР. Ако полицай иска да ви изпробва с дрегер, той е длъжен да носи документ за уреда, в който пише вида му и кога е минал за технически преглед.
8. Не всеки полицай има право да пише акт или фиш. Обърнете внимание на униформата, името, фамилията и длъжността на полицая, който ви е спрял за проверка.
9. Искайте фиш за нарушения, които се наказват с глоба до 50 лева. Ако ви хванат с някакъв очевиден грях и сте съгласен за вината си, настоявайте да ви напишат фиш, а не акт.
10. За зимни гуми глоба няма. Когато ви проверяват гумите, катаджиите може да пропуснат да споменат, че в закона няма санкция, ако се кара с лехи гуми през зимата.
Още една червенокоска -
https://www.youtube.com/watch?v=u1DfgvwFRKM
Тази е от Вонеща вода сякаш...:laughing:
Новият кошер чудо за балкона. Вградени сензори за температура, влага и акустика. Вградена центрофуга.
http://www.lboro.ac.uk/news-events/n...eekeeping.html
https://www.youtube.com/watch?v=4Xm9ywXslKE
Това с хаоса е напълно вярно - цялата ми стая е в хаос по простата причина, че съм забранил на жена ми да подрежда. Може да е хаос, но в него аз знам кое къде се намира. Ако жена ми го подреди, вече няма да знам нищо, което е еквивалентно на това, че не го притежавам. По добре ако ми потрябва да си купя ново, отколкото да го търся къде е "подредено"....... :) Опитайте се да попитате жена си къде е подредила онова мъничкото зелено с 3 крачета в черна пластмасова кутийка ..... :)
На компютъра обаче е друга работа - там съм педант. Милиони файлове са подредени в стройна йерархия - не само моите, но и на целия Холдинг (няколко стотин компютъра). Там аз налагам политиките и няма лабаво ....... :)
Преди време във една от темите имаше спор,за това,дали пчелите строят едностранно.Не само,че строят,но и работят.В началото далака беше осеменен,а сега и запечатват мед.Много вкусен далак с прашец......
Здравейте някой знаели колко милиметра е жилото на пчела !!!
АМИ СЕГА?:P
http://www.vbox7.com/play:07202b626f
Най-добрия стрелец с лък, който сте виждали!
Мерси колега !!!
Мерси колега
Аз имах такъв във орех.Цяла зима беше жив,в ранната пролет погина.Май бяхме прекалили с отнемането на пити с мед.
Според спец . литературата на орех няма рой ?!?!
Да , ама -не !
През годините , три роя съм хващал на орех .
Едно е в орех, друго е на орех.:bigsmile:
Кои дървета предпочитат пчелите? На кои дървета да залагаме капаните. Делта, ти си спеца, ще помогнеш ли?
Твоите ли ще ловиш или чужди роеве?
Залагал съм на акация, жълта акация, див кестен. Все широколистни. На акацията не се хванаха, тя ми е на стационара. А точно там се е...бат майките. По цяло лято ги гледам и слушам и предполагам заради това не се хващат. На другите имам 100% успеваемост за 3-4 години. Тая година ми се намъкна един рояк в сандък на 1 поляна. Сандъка го бях заебал, и края на Май като минах покрай него-Честито, влизат и излизат пчелички.:yo: Та не е толкова до дърветата, а до мястото. Това е според мен.
Аз съм ловил рояци на лешник , джанка и на орех.Веднъж сам се улови , бях оставил един празен сандък на пчелина и се канех на другият ден да си правя една отводка.Сутринта като отидох в празният кошер имаше цял рояк ,само му сложих няколко изградени пити и се сдобих с още един кошер.Комшията каза че го е видял да идва от към барата-на около 500метра има друг пчелин , но колегата много го мързи , а не ги и продава .
Прикачен файл 7909.........
Тоя кошер няма развитие добро щото се държи само на сянка:bigsmile:освен ако не пирамидална восъкотопилка.:bigsmile:
Не бе това е рояк в Лувъра.
http://webnovinar.com/2016/11/23/25-...%D0%B0-%D0%BE/
ТО от толкова работа за цяла европа как да не ги хване бърже:bigsmile:
Не ги ли е срам да се хвалят с това , колко много не държан на пиене?Ако им пратим клипове с изпълнения на зарезан ,те сигурно ще трябва да си заврат главата пежду краката.Те се напиват с биричка , а ние правим подобни изцепки с твърд алкохол.
Диамантени батерии, направени от ядрени отпадъци, могат да генерират енергия за хиляди години - http://megavselena.bg/diamanteni-bat...ilyadi-godini/
Да е честито на всички имащи в банките разплащателни сметки, таксата от 01,02,16 е 25 лв на месец. От фирмената сметка няма как да избягам, но физическата ще я закрия тоя месец, че другия да не ме удрусат пак. Сумата си е за цяла вечер на кръчма, но какво да се прави, банките нямат надяждане, а държава няма на среща за да ни защити интереса.
Хихихихи не четеш какво съм писал, бил е приет закон в началото на годината за повишаване на таксите и сега влиза в сила. Мислиш ли, че твоята банка няма да вземе това, което и се полага по закон?
Не знам дали е закон, но наистина има раздвижване.
Преди седмица разбрах, че и на моята сметка ще се вдига таксата, освен месечната и таксите за теглене, затова си закрих сметката и ще поразпитам за най–изгодната оферта по банките и ще си отворя нова.
Ето тук можете да се ориентирате за таксите на отделните банки: https://pisar.bg/banks/
Янчо,аз работя в банка ,няма такова нещо за вдигане на таксите,камо ли да има и конкретна сума(в случая минимум 25 лв.).Ако има невежи ще внеса малко яснота-банките са търговски дружества и всяка банка търси клиенти,от които да печели.Това става основно с предлагане на услуги на цени ,по-ниски от другите банки,или набор от услуги,включени в определен пакет,намаляване на лихвените нива на определен продукт и т.н и т.н. Така,че тази новина,която са ти казали от твоята банка е лъжа,защото по другите банки не е така.
Вероятно, сега му е "лъснала" таксата за миналата година. Мисля, че всяка една промяна в условията по договор, би следвало да са съпроводени с анекс към него или поне официално уведомление от банката. Това са разсъждения на лаик в банковото дело.
И това не е вярно ,което си написал.Таксата се взема от сметката на клиента ежемесечно.Ако няма достатъчно средства по сметката може да стане на минус(дебитно салдо) но до определена сума,не може до безкрайност.В зависимост от политиката на конкретната банка,сметките на дебитно салдо след определен период се закриват.
Това и аз го констатирах вече.Брутната ми заплата е същата ,но чистата е по-малка от миналата година.Понеже познавам и живея със счетоводителка,ще внеса малко яснота.Това се дължи на по-висок процент пенсионно осигуряване(фонд "Пенсии" е скочил е с 1 %),което плащаме след 01.01.2017 г.
Разтърсиха се и го намерих
Уважаеми клиенти,
Бихме искали да Ви уведомим, че с решение на Управителния съвет на ПроКредит Банк (България) ЕАД, влизат в сила следните промени в Тарифите за Юридически лица и Физически лица:
Промени в сила считано от 02 Ноември 2016 г.:
Отпада таксата за откриване на разплащателна сметка за Юридически лица в национална и чуждестранна валута.
Промени в сила считано от 02 Януари 2017 г.:
Такса месечно обслужване на разплащателна сметка за Юридически лица - BGN 25.00/EUR 12.50.
Такса откриване на стандартна разплащателна сметка в лева/евро за Физически лица – BGN 15.00/EUR 7.50.
Такса месечно обслужване на стандартна разплащателна сметка в лева/евро за Физически лица – BGN 4.00/EUR 2.00.
Поддържане на минимално салдо по стандартна разплащателна сметка за Физически лица - BGN 24.00/EUR 12.00.
С уважение,
ПроКредит Банк (България) ЕАД
Мене ДСК си ме "обичкат" през чорапогащите с по 2,50лв на месец....преди половин година беше 1,90лв.
Миналата година от лев и нещо пак от началото на февруари направиха за Разплащателна Сметка таксата на 8 лв. Сега вече е 25 лв. Миналата година ми го обясниха с това, че съм земеделски стопанин и започват да на таксуват като фирми. Отидох да питам в още две банки, но и те ми казаха същата цена за същата услуга.
Ел Дорадо на балканите. http://www.novini.bg/news/404388-fib...-2016-г-.html
Нищо не съм приемал лично,а и съм свикнал да говорят за банките и банкерите под общ знаменател.За различните промени се процедира по различен начин - уведомление,анекс или друга форма.Не вярвам в някоя банка да го направят "тихомълком" както много хора мислят.
Аз като физическо лице и касиер на ВСК на поделението в което служа в Уникредит Булбанк до сега на изтеглени 3500 лева ми вземаха от сметката 7.50 ,А от днес 15.00 лева.Та прехвърлих сметката в ПИБ с пакет от 3 лева плюс смс за теглене до 3000 лв
Ице, формално си прав. При откриване на сметка, клиента на банката подписва договор, в който се споменава, че общите условия са неразделна част от въпросния договор. Дори се иска подпис от клиента, че е получил заверено копие от общите условия и се е запознал с тях. При това ако клиента попита за тези общи условия, ще бъде препратен към сайта на банката да си ги прочете. Така банките си запазват правото да променят договора едностранно, уведомлението за което става на техния сайт.
В единствения лист, който ти предлагат и на който пише "договор" се споменава, че ОУ са неразделна част от този договор, според което трябва да бъдат прикрепени към него /но това според мен /. Ако не подпишеш така представения договор, има два варианта:
1. Отиваш в съседната банка, където "процедурата" се повтаря.
2. Банковия служител поема риска да остане без работа и ти извършва услугата без този подпис / искат няколко подписа в-у договора /.
Собствениците на банки ползват услугите на хора, които разработват подобни трикове, с които банката си запазва пълни права в-у "двустранния" договор, а клиента няма никакви права, освен да се подпише, че е съгласен с това.
Нека служителите на банки не се обиждат, тези методи на работа не са измислени от тях, просто са им наложени.
Подобни методи се ползват в почти всички области на "Демократичната" ни държава.
Да плачеш или да се радваш?
http://sinor.bg/47933-masov-mor-na-p...ukrainsko-selo
https://fakti.bg/life/258854-pchelit...-superbakterii
След меда, восъка, прополиса, пчелното млечеце и пчелната отрова сега може би ще е възможно да произвеждаме и нов продукт.