той не казва и кога ги е взел, и от къде е.тва да каже все ще се намери някои от форума да живее около тях и да му покаже. на мен ми отвори очите Станко. иначе гледах в кошера като индиянец в пишеща машина
Преглед за печат
той не казва и кога ги е взел, и от къде е.тва да каже все ще се намери някои от форума да живее около тях и да му покаже. на мен ми отвори очите Станко. иначе гледах в кошера като индиянец в пишеща машина
С.Змейово е на 10 км. от Стара Загора.Кошерите купих на 11 април
викни някои да ги погледне и да ти покаже това онова, и ще ти каже какво трябва да се прави. сам и да ги отвориш няма да направиш нищо.
Колега gillan както е казал колегата като ги е взимал ги е взел с по опитен пчелар така че това за търтовката автоматично отпада ( следователно направен е преглед от опитен пчелар) както и това за каква паша се подготвя при положение че до сега не е давал сироп също отпада а е средата на април (имам предвид да ги засили много) и отделно по 500-800мл на кошер на седмица може само да им е от полза на пчеличките.
Най добре колегата Змея да си свали всички филми на пчеларска тематика който ги има в сайта както и в замунда и това ще ти даде някаква основа на която да стъпиш и след това не е толкова страшно да ги отваряш и сам като си добил елементарни знания. Аз като получих моите 4 кошера ги отворих на 7-8 ден сам като преди това бях изгледал филмите и поизчел известна част от форума. Винаги се учи човек особено при пчелите винаги може да научиш нещо ново от опита на колегите.Така че успех
змея ги е преглеждал с пчелар преди да ги превозят. по време на превоза няма ли шанс някоя майка да е притисната или убита?
Няма да споря а и вадиш думите от контекста. Ако са застопорени както трябва каква е вероятноста?. При подвижно пчеларство да не трепят майките като ги местят в много редки случай. Помагах на колега да пренася кошери с бус 30 парчета на едно семейство не се случи това. Повече няма да коментирам да цапам темата на колегата както става в повечето теми тръгва се от едно нещо за което се пита и темата се измества в друга посока. Лека Вечер
Гилъне, не вкарвай човека във въображаеми ситуации :)
ок но аз съм на мнение че трябва първо преглед, и след това всичко останало.все едно да пиеш хапче а да не знаеш от какво си болен.
Безкрайно съм Ви благодарен за озивчивостта!Първо ще проверя за майките дали всичко е наред и после ще подхраня със сироп.Задавам въпроси на Вас,защото моя"опитен" пчелар не ползва интернет и имам повече доверие на форума.
не мога да повярвам, казвате на човека да прави нещо без да знаем какво става в кошерите и в какво състояние са.Трабва преглед за мене, пчелара му ги бил прегледал и казал че са ок////// ми ок са като гледа да ги продаде.и аз като купих мойте ми казаха че са с млади майки ама се оказаха без крила и офърфъни.ако са пълни питите с мед????? каде ще скалдират сиропа????? моите за няколко дена се запасиха само от овошките