Колега, какъв е резултата, когато метнеш в тази машинка троптината, която е излязла от парна восъкотопилка? Може ли да се извади восък, който да покрие масрафа за покупката и.
Преглед за печат
Колега, какъв е резултата, когато метнеш в тази машинка троптината, която е излязла от парна восъкотопилка? Може ли да се извади восък, който да покрие масрафа за покупката и.
Зависи от количеството на тази троптина. Преди година, попитах един местен пчелар, какво прави с троптината, която му остава от претопяването на старите пити. Той имаше около 40 кошера. Каза ми, че я изхвърля в дерето. Аз проявих интерес и той ми я показа - изхвърлена в дерето заедно с чувалите. Аз натоварих багажника на колата с нея и за един ден работа с восъкотопилката извадих от тази троптина 5 кг восък.
Ако си съгласен, мога да донеса десетина чувала от моята троптина, съхранявам я в хладилната камера. Колкото восък извадим с твоята машинка - за теб си е. Ако резултата ми хареса - купувам една бройка плюс контейнер.
Да не забравите да качите резултатите тук, ако може със снимки още по добре, ще чакаме!
Нямам кантар с платформа, с който да измерим троптината. Имам само малък кантар, с който мога да измеря готовия восък. Освен да се наканя да купя и кантар с платформа?
Имам везна до 16 кг, платформа около 35 х 35 см, смятам ще стане. Добре ме подсещаш да я сложа след празниците в багажника. Тя тази везна май че става и до 35 кг, само трябваше да и се сменя обхвата, доколкото си спомням. Отдавна не се е налагало, забравил съм вече. Колкото до мед в троптината - не знам дали има, но много привлича пчелите. Трябва да изберем студено време.
Имам кантар за мерене на тегло на човек. Но на него е трудно да се постави чувал с троптина. А няколко чувала едновременно - невъзможно. За тази цел е нужен кантар с платформа. Прогнозата за идващите почивни дни е за приятно време. Мисля да отида на селото.
Извънредната епидемична обстановка и въведени ограничения за пътуване в Сърбия затрудняват и оскъпяват пътуването до Сърбия. Нова цена на восъкотопилката - 1070 лв.
Вече отпаднаха ограниченията за пътуване в Сърбия. Връщам се към старата цена на восъкотопилката - 1050 лв. При евентуален интерес, като допълнителна опция мога да предложа модул - електронен регулатор на мощност до 4000W, подходящ за работа с нея. Цена на модула - 18 лева. Модулът трябва да бъде свързан със захранващ кабел и изходящ контакт за включване на восъкотопилката. Удачно е, след като водата заври и восъкът потече, мощността да бъде намалена 2 до 4 пъти. Това пести ток и вода. Изпробвано е, работи добре. Обмислях вариант за вграждане на регулатора в пулта за управление на восъкотопилката, но се отказах. Там той няма да може да се охлажда, а от страната на восъкотопилката ще постъпва топлина с температурата на кипящата вода.