Аз също не знам. Успех!
Преглед за печат
Алооо, Гошовците? Омръзна ми, да ви казвам кои книги да четете! И кои лекции да посещавате! Явно имате доста свободно време. Не го губете, ами елате да се напием! Че да ви разясня на практика къде зимуват раците!
Може да прозвучи тъпо, обаче ако някой приятел реши да става пчелар, първия ми съвет ще е да има едно наум като чете български и руски книги. Защо ли си мисля че добрите пчелари в България не пишат книги.
Прав си тъпо беше! Има и кадърни текстописци, кажи сега за пчеларите, сиреч как ги различаваш добри от лоши?
Наистина роенето не е размножаване. Ако беше така то с роя щяха да излитат млади майки. Освен това роя щеше да се установи на някое близко място и да изгради гнездо. А той излита незнайно къде. Според мен роя излита да търси нова цъфтяща растителност.
И каква е да речем разликата между например таз годишна и миналогодишна? Понякога се захваща и наблизо, зависи къде е открито жилище от разузнавачките. Има два вида роене роене с цел напускане и роене с цел размножаване. Ако рояка е вторак излиза с млада майка нали? Ти визираш само първака.
А защо излиза втори та и трети рой да ли ги удря хормона и после няма спирка докато не останат няколко шепи пчели а и съм чувал че тръвните са като зайци.