-
Три сезона съм ползвал от С.Стрпс но нямах проблем подобен на колегата Крумов!Резултат имаше видим всеки път!
Това което описва Крумов прилича на моето първо третиране с " Перицин" изестно е че актиното вещество е едно и също кумафос!Но при мен жертвите са били по-малко!След този случай съм ползвал Перицин отново но с мн.малко пострадали пчели!Убива кърлежите със задоволителен резултат!
-
Аз също ги ползвам 3-ти сезон-доволен съм
-
дано няма нищо против че го цитирам:
Scutellator
Един от най-сериозните странични ефекти на кумафоса че влияе на развитието на половите органи. По време на употребата му търтеите стават негодни, а при отглеждане на майки по време на третиране - засяга 100% от майките - води до междинни форми между пчела и майка. Определено не искате остатъци от този химикал във восъка.
Имам роднина с 30г.стаж от който близо 20г. като професионален работи с около1000 кошера той каза ползвал съм препарат на базата на кумафос първата година е имал много добър ефект но след 2г. се получава резистентност и засяга майките -уврежда ги (после се впусна в лекция от която нищо не разбрах освен да не го ползвам).
Лично аз не съм и нямам представа за действието му.
-
Мда, темичката ще бъде интересна. Поради което прочетох и някои от старите теми, където си говорим за тоя супер стрип. Например тази http://pchelari.com/forum/showthread.php?t=204 , в която например, двама Доктори и безспорни авторитети във форума си казват мнението. Би било любопитно да се включат и понастоящем.
-
Един път съм ги ползвал и странични ефекти не съм забелязал.
Бих ги ползвал пак !
Успех !
-
Преди години ползвах Super strips през пролетта. Следващите 2-3 месеца имах много проблеми с майките. В някой момент, някое семейство остане без майка, няма пило. Давах му пита с открито пило от друг кошер. След седмица или две, същото с друг кошер и т.н. От тогава до сега, повече не съм ползвал препарати с кумафос.
-
Септември 2013г. третирах със Super strips. Паднаха много акари.
Проблеми с пчелите и с майката не съм забелязал, но април 2014г. се случи следното:http://pchelari.com/forum/showthread.php?t=1600&page=3
Не знам дали има връзка с третирането.
Септември 2015г. също използвах Super strips. Паднаха съвсем малко акари /по 20-30 от кошер/
Семействата в момента са много добре. Още на са започнали да изхвърлят търтеи.
Super strips го ползвам есента, за да може до пролетта да се разградят отровите, доколкото е възможно.
Сега като чета и правя връзка с 2014г., май ще престана да го ползвам.