Хихи, я кажи къде пчеларстваш?
Преглед за печат
Хихи, я кажи къде пчеларстваш?
Имам да сложа по още един корпус отгоре но изградените рамки са само 10 това са ЛР
Едно село до търговище
Нямаш опит, нямаш инвентар за развитие и медодобив. При това положение мисля че трябва да се концентрираш към изграждането на пити без да форсираш прекалено пчелите. Може да си приготвиш и някоя тръвна.
На 21 март слага втори корпус, запечатаното пило горе, откритото доло, попълва с основи и продължава да храни.
Жалко е при 5-6 годишен стаж, както казваш да не знаеш, че пилото до тази дата ще бъдат нашите летящи пчели дето ще донесат нектара от акацията, а от снесеното пило след тази дата ще се излюпят пчелите дето приемат и преработват донесения нектар и тяхното количество също е изключително важно.За мен е видно, че новобранеца използва главата си по предназначение докато ти ......
Виж за 10-ти април съм съгласен.......ама за 20 март не може да ме убедиш......
П.П. Изкара ги тия пчели, че живеят по 50+ дни... Дай един тамазлък такъв....
П.П. И аз с моя си акъл викам, че на 5-ти май нектар ще носят тия пчели дето са се излюпили на 15 април.
Е добре де 15 април излюпени като върнеш 21 дена не е ли пак 25 март да са заредени????
Само едно мога да ти кажа. Ако искаш 15-20 дни преди пашата да имаш най-много люпещи се пчели, изхвърли мрежестите дъна (ако работиш с такива). АКО и да не им е угодно на някой, че съм против отворено дъно пролетта, когато трябва да се гледа много пило. П.П. Има Доктори (ветеринари) тука в сайта, да кажат и те- Е ли нужно затопляне или НЕ.