Защо да те отварат шушумигите,ти ако си умен няма да питаш шушумиги от къде да ти падне някой лев.
Преглед за печат
Според мен да питаш от къде може да си помогнеш с малко пари не е обречено на провал,а точно обратното.Пчелари които имат над 150 200 кошера за какво ги гледат тези пчели да не е за хоби за пари е но всички като ги питаш изкарват ли се пари казват не се изкарват аз ги гледам за занимавка и продалжават да ги увеличават .Като хоби се гледат 5 6 кошера повече са за пари.Това е моето мнение.hi;
На село като чуят кошери и веднага се почва, Ееееее ти само от субсидии сигурно вземаш по 50 лева на кошер. И като взема да им обяснявам че за всичко има субсидии, но само за пчели няма започват да те гледат сьмнително и мислят че ги льжа. В един момент се уморих и им казвам че дават по 100 лева на кошер да се пукат от завист.
Иначе приятел изкарват се пари ама много трудно и рисковете са много, като вече си го разбрал. Ако беше лесно меда нямаше да е 5 лева а 20 стотинки колкото доматите. 2 години да изкараш добре а на третата да сгафиш и отиваш по дяволите.
Да питаш от къде може да си помогнеш с малко пари? Отговорът е, че помощта с малко пари излиза прекалено скъпо. По тази причина съм игнорирал програмите.Като вземеш листа и молива и направиш прости изчисления, сам ще достигнеш до този извод. КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА РАЗБЕРЕТЕ, ЧЕ БЕЗПЛАТЕН ОБЯД НЯМА!!! БЕЗПЛАТНО Е САМО СИРЕНЦЕТО В КАПАНА ЗА МИШКИ!!!
Значи си карам сам самин и толкова ... :)
Ще спестиш повече, от колкото ако вземеш пари от държавата.
Съгласен съм с тебе че няма нищо безплатно но точно за това трябва да се направи нещо по този въпрос но трябва да има някаква помощ както в другите държави.Аз лично познавам един човек в Испания българин които се занимава с пчеларство кандидатства по програма и му отпуснаха пари за 500 пчелни семейства това в България е почти невъзможно дори немислимо.
Колегата Бонев е напълно прав! И аз мислех да се пробвам по някоя програма или по точно тази за подмяна на кошери. Но като пресметнах при сегашния % още първата година съм вътре и се отказах.