Какъв е смисъла да си създаваме трудности. Пудрата захар по складовете е на 1,50 за кило. на разфасовки по 5 и 25кг. Завчера се заредих.
Преглед за печат
Какъв е смисъла да си създаваме трудности. Пудрата захар по складовете е на 1,50 за кило. на разфасовки по 5 и 25кг. Завчера се заредих.
Жалко,при нас в Бургасе по над 2.50кг.На коя марка е захарта,производител,фирма-страна.Затова искам да си направим такава джунджорийка.Та и на нас да ни идва по 1.50лв колкото е кристалната.Предполагам,че с около 200-250кг преработена кристална захар с тази мелачка се избива капитовложението.
Направих питки за 10 кошера и необходимото количество пудра захар разбих с пасатор. Стана много добре, но е играчка.
За сажаление тук проблема не е само в цената .Качеството понякога е ужасно. Смесват я дори с брашно judge; .Затова е по добре сам да си я направиш.
Носите си чувала със захар някъде на ярмомелка,на най ситното сито и толкова.Ще ви вземат 2-3лв най-много 5 на чувал.Какви са тези кафемелачки и глупости!?
Здравейте и от мен hi; .Имам стар пасатор и си мислех ако се приправи на ерномелка в мини вариант каква работа ще върши.Пробвах да смеля с пасатора в една кана но става бавно а и пасаторът загрява , после се сетих че имам стар пасатор и ми дойде на ум за принципът на ерномелката, незнам какво ще излезе но ще пробвам , вие колеги как мислите дали ще се получат нещата.
А това за действителната ерномелка малко се учудих но е допустимо само че по ситно сито от това с което се мели ерма нямам а ми се струва че ще е нужно по ситно.за сега нямам много кошери но за вбъдеще дай боже да достигна нужната бройка на семействата за да ми трябва ерномелка. Ще помисля от какво може да се направи по ситно сито , но дали пък няма да се запушва?
Със сито за червен пипер става идеално.
Значи с най ситното сито с което продават ерномелката ,с него мелим червеният пипер.Цитат:
Първоначално публикувано от Светозар Каменов
Не знам с какво сито се продават. На мен ми го даде приятел, който преди мелеше червен пипер. Мисля, че е правено, не е оригинално. Сега звъннах на баща ми да премери размера и е около 0.5 мм. Не знам дали някой, който мели червем пипер дали няма да се съгласи да смели и захар. Но става абсолютно както купешката само дето няма боклуци, които разбрах, че добавят.
като се прибера в село ще измеря най ситното сито което имаме може и да пробвам да смеля малко захар hi;