Първоначално публикувано от
kando
Не знам за другите, но на мен лично много ми се иска наистина да постигнем някакви резултати, видими резултати относно въпроса с пръсканията - безобразния вид на тази практика в момента, не се ли промени, аз (и доста колеги, с които подържам контакти) просто не виждам как мога да развивам тази професия в такива условия. Този абсурд - пчеларския и земеделския бизнес да са в конфликт, го няма никъде в Европа, нали сме в ЕС, нали караме все по техните директиви, как така в другите държави този конфликт несъществува, а тука не може да се реши. Щом при тях е възможно, значи и тук е възможно - и Е възможно. Ок- наистина трябва да се протестира с ясни, конкретни и реално изпълними искания, а явно за пари не можем, за субсидии не можем, цени, пазари и изобщо не я търси тази държава, не можело, по закон, както и да е, но въпроса с пръсканията държавата може да го реши, а ако не може, то просто не виждам смисъл от каквито и да е било протести. Тези субсидии дори и да ги получа, каква полза, като сутринта осъмваш с 50% загуби.