-
В процеса на естественото историческо развитие пчелите са придобили ценното свойство да се самоизолират от действието на ниските температури.Кълбото на пчелите реагира активно на изменението на температурата,като се намалява и образува плътна кора от пчели,дебела няколко сантиметра,или се увеличава по обем.Установено е,че животът на пчелите протича нормално,дори ако температурата на разстояние 2-2.5 см от кълбото е отрицателна.Така,че за благополучното иззимяване на пчелите по-голямо значение,отколкото дебелината на стените,имат хранителните запаси.
-
Поправете ме ако греша но според мен не трвбва да се мисли за зимните температури защото тогава пчелите са на калбо,според мен вапроса е каква е по добрата дебелина за по добро пролетно развитие blush;
-
По-важно е да имат някаква минимална дебелина , която гарантира по-дълъг живот и по-малко измятане.
-
Дебелината на стените е съобразена с рамките.
Има минумум под който и да искаш няма как да слезеш.
Относно анкетата мисля, че половин сантиметър не е от
значение по-важно е всички елементи и дебелини от кошерите да ти са еднакви т.е. да има заменяемост.
-
юри е прав дебелината е 26 мм.това е стандарта . за толкова години нито една пчела не се е оплакала judge; judge; judge;