Език свещен на моите деди....
Колега, хайде да се уважаваме! Въпреки че е форум, нека да пишем разбираемо, ясно и точно, а не да словоблудстваме....
Преглед за печат
Език свещен на моите деди....
Колега, хайде да се уважаваме! Въпреки че е форум, нека да пишем разбираемо, ясно и точно, а не да словоблудстваме....
не знам точно кое не ви е ясно ? или кое не можахте да прочетете
колега, понеже и аз се изнервих да ти разчитам лишеното от всякаква пунктуация писание, ще отговоря на това, до което стигнах. А именно как изглежда търтовка.
В килийките масово има снесени по две и повече яйца. Тези яйца са снесени от пчели работнички и не са по дъното на килийката. Наблюдават се и много запечатани маточници, но те са върху търтеево пило и нищо няма да излезе от тях.
Ползвам случая за един призив към всички - колеги, маточник е руска дума, нека ползваме нашата си - майчило. От всичко друго най-напред сме българи родени.Цитат:
Първоначално публикувано от vanHanegem
Ние ще използваме това,което се използва в научната литератера написата от учените на Република България.Ти използвай която дума искаш колега...Цитат:
Първоначално публикувано от павликянин
Търтовката не може да си направи майка или ако си направи вече ще е много слабо с-во.Аз в подобен случай процедирам така: махам търтовката от мястото и слагам най слабата отводка на нейтото място.Семейството го изкарвам извън пчелина/на 50м примерно/ и го изтръсвам.Всички пчели се прибират в отводката,освен подхранените вече търтовки и нещата си идват на мястото.УспехЦитат:
Първоначално публикувано от Shine
Колега, Вие ползвайте която дума си пожелаете, призивът ми е към българите по род и дух, а не на книга, било то и науч(е)на.Цитат:
Първоначално публикувано от Farar
ами обясни защо се въртятЦитат:
Първоначално публикувано от evgeni.filimonov
Тук се помага на новите и начинаещи пчелари при работата им с пчелите ....или помогни на начинаещите или не пишиЦитат:
Първоначално публикувано от Лежаков
При ДБ се въртят рамки, при ЛР се въртят корпуси - постига се по бързо пролетно развитие. ЛР технологията е описана почти във всяка книга и във форума има доста написано. Семейството се развива на два корпуса, обикновено майката е в горния корпус защото там е по топло, долния остава празен, и когато горния корпус се изпълни с пило и пчели, се сменят местата на корпусите. Празния отива отгоре и майката се качва и има простор за работа.