Да е по стабилно,а и при тия наводнения да може да стане като саль...;)
Преглед за печат
Сивия преди не бяхте ли на дървени кошери?И ако сте били ще ни споделиш от вашите наблюдения как презимуват и как пролет се развиват семействата в двата модела.
Аз съм с Никотски и дървени.Разликата е огромна в полза на Никотския.
Благодаря предварително.
[QUOTE=jdrumev;169494]Сивия преди не бяхте ли на дървени кошери?.
Още от втората година имахме за проба и два финландски, споделяла съм и преди, че при силни семейства не виждам разлика, да развиват се по-бързо, но в един момент се изравняват, по-скоро лятото им е по-добре, а за мен лично най-големия плюс е функционалността на полистиролните като удобство и лекота, в сравнение с дървените. Всичко ляга много добре, от четири страни има удобни вкопани дръжки, зимата също е добре, но ако семействата са силни няма осезаема разлика.
Честит празник пчелари! С пожелания да за една по-успешна и плодородна година! Ето и моите нови попълнения за 2021-ва година. Не съм очарован от цена/качество, но това беше най-доброто, на което попаднах в региона. Предстой да бъдат боядисани с боя за кошери на GBC(не им правя реклама, но съм много доволен от резултата за текущите два) Заявих и 2 отводки за май месец, но човека си е доста натоварен и не знам дали ще ме огрее, та може да се наложи от по-далече да търся, ама здраве да е :)
Целта ми е тази година да са 4-5 кошерите, пък и повече да станат, няма как да не им се радвам.
Поздрави!
Благодаря! Не е тайна, разбира се! Тука няма тайни, ако искаме да си помагаме!
Само да не ме укорите много - тия сандъци ми ги продадоха на 95 лв. парчето, 33 мм дебелина и плътно неподвижно дъно. Има метални шини за рамките и табла за хранилките. Някъде във Велинград ги били произвеждали, аз ги купих от Хасково.
Имат много чворове и като цяло има доста несъвършенства по изработката.