Слави , го казва много точно за обема .
Трябват ти 40 литра и си ти .
В по-малка примамка влиза , но процента на попадение пада драстично .
Преглед за печат
Слави , го казва много точно за обема .
Трябват ти 40 литра и си ти .
В по-малка примамка влиза , но процента на попадение пада драстично .
Здравейте,тази година за първи път слагам капани,новобранец съм.Та капана ми е 40 литра сложил съм вътре две стари пити и една която имаше една лъжица мед,намазал съм с паста лега.Та въпроса ми е вчера капана беше мн.посещаван вечерта го отворих и бяха изяли меда,вече в рамката няма мед но днес пак има много пчели около капана да очаквам ли рояк скоро време или са само крадци
Здравей и добре дошъл. Много бързаш, но ако капана ти е на слънчево място тази година ще хванеш рояк.
Kaпана ми е на терасата на втория етаж ,до обят го грее слънце следобяд е сянка.Около мен има пчелин на около 1 километър от мен.
Аз работя в ТРАМКАР на Красно село в София не знам от де се вземат тия роеве но през 3- 6 дена по един рой. Даскала ме учи да ги ловя,но вече го няма завалията загубих му координатите
Това става ли?Прикачен файл 6739
2 от 2, + самозаселил се в един сандък. С работещи майки, слабички....ама дано дръпнат. Отводките дето си ги правя са 2-3 пъти по-яки..........
Да разбирам ли че капана може да е малък кошер примерно за 4-5 рамки дървен примерно.Да не се слага близо до пчелина който имаме и да е на височина 5-6 метра със сложени рамки вътре.Дайте примери и ако може една две снимки на такива капани искам да си направя и да сложа и аз за догодина