Супер. Заслужава си.
Преглед за печат
Пак теоретизираш, защото не си пробвал. Точно по време на предишния спор аз също се запалих и купи 2-3 ловни камери от различни модели, само за да се убедя, че ТЕ СЪЩО НЕ СТАВАТ. Мога да изпиша още 10 постинга защо не стават и с какви проблеми се сблъсках, но както виждам ти искаш да си похарчиш парите за някоя глупост, така че няма да те спирам.
Ето за 300лв.
http://www.bglov.com/forum/index.php?showtopic=49314
Когато камерата е скрита и когато ти праща известяване при прихващане на движение и е поставена на подходящо място (ако има такова) може да свърши много работа.
За охрана на пчелина най-доброто което съм виждал от всякаква гледна точка е продукта на нашия съфорумнец. Има само един недостатък и той е много сериозната цена на датчика. ТЕЗИ ДАТЧИЦИ СА БЕЗБОЖНО СКЪПИ ОСОБЕНО АКО ТРЯБВА ДА КУПИШ НЯКОЛКО СТОТИН. Да говорим за охрана без да има датчик във всеки кошер за мен е несериозно. Това е като да си изключа едната страна на периметровата охрана и да разчитам че няма да ме атакуват през нея.
Нямам никакво намерение да си купувам подобна камера защото не ми трябва. Ако искаш споделяй какви са ти наблюденията. Колкото до детекцията на движение си мнооооооооооого далеч от истината. А тая система с пир датчици и дивиар е мега майтап.
Освен това нямам никакво намерение да си играя на уловки, "котка и мишка" с теб. От известно време не ти се обаждам, но ако ти липсват споровете с мен просто си кажи;)
Точно тази най-скъпата камера я купих, само за да разбера, че дори и тя е ПЪЛЕН БОКЛУК. Захранва се с 8 алкални батерии, които трябва да ги сменяш доста често. За една година ще дадеш пари за батерии повече, отколкото струва камерата. Настройкат6а на ММС-а е пълна мъка - 3 дена и три нощи експериментирахме, докато най-накрая го пуснахме, и 10 минуто след това се отказахме от тази тъпотия. Изпращаните по ММС снимки са дребни и некачествни (640ь480). Изпращат се с голямо закъснение. ДОкато се активира конектването на камерата към GSM клетката, и той обекта вече не е пред обектива. Тоест камерата се активира от движещ се обект, но изпраща празна снимка, защото са и необходими 7-8 секунди за активиране. Нощем зоната на видимост е не повече от 3-4 метра. Ако обекта е на 10 метра, не се вижда нищо. Буквално крадеца трябва да дойде пред камерата и да размаха ръце пред нея, за да стане активация нощно време. Ако искаш да покриеш целия пчелин, ще ти трябват 100 такива камери.
Камерата НЯМА ДИСТАНЦИОННО УПРАВЛЕНИЕ посредством GPRS Или SMS. Тоест най-голямата ти мечта да се логнеш когато си поискаш и да погледнеш какво се случва на пчелина - ами запази си я тази мечта за по-далечно бъдеще. Говорим за най-скъпите и най-хубавите камери. По-етините са още по-големи буклуци.
Втората която пуснах има СМС контрол.
Няма спор че има и боклуци и всички знаем че високата цена не е гаранция за качество.
Затова е форума да споделяме и си помагаме, а не да се лаем като кучета. Такава обстановка не ми е приятна и се старая да не влизам в такъв режим.
Тука вече много се изхвърли. У дома и по заводите си имам монтирани над 300 камери. И мога да погледна всяка една от тях с едно чукване на мишката. На тема ПРОБЛЕМИ С КАМЕРИ И ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ мога да напиша роман от 500 листа. Всичко това съм го видял и играл поне 1000 пъти. В началото наистина бях голям оптимист и губех месеци наред всяка една камера да настройвам зоните в изображението, които да се използват за детекция на движение. Внимателно орязвах дървета, осветителни тела, храсти и какво ли не още. И пак имаше фалшиви задействия от светкавици, бликове на слънцето, пълзящи мухи и паяци, клатещи се паяджини нощем (знаеш ли как блястят), минаващи коли и т.н и т.н.
Така че моля те не ми спори за неща, които не ги знаеш и които не си ги пробвал.
Хайде понатрупай малко опит с ловната си камера и тогава сподели какво може и какво - не. Моят опит вече ти го казах - купих 3 модела ловни камери, поиграх си няколко дена, и ги захвърлих като безполезни играчки.
Оф пак забравих, че съм прост.
За малко да кача един линк на камера с фул HD детекция безжична с контрол и гледане през нета, но няма да го направя, защото съм прост, а и нямам никакъв опит и ще взема да поведа някой, да си похарчи парите за глупости.
То слънцето във форума е само едно ама не е solaris. Само Матеев знае всичко и може всичко НЕ ГО ЗАБРАВЯЙТЕ. И ако все пак решите да пишете във форума бъдете готови силно да се съобразявате с това.
Приключвам с темата за камерите и ще се обаждам другаде. Тук не ми достига капацитет.
ЗАЕБИ И ОТНОШЕНИЕ
Просто такива са възможностите на днешните технологии. Охранителна техника може да се използва за закрити помещения, защото там не е изложена на капризите на природата, и най-големия проблем са паяците и паяджините. На открито обаче не се сещам да има някакви надеждни датчици, които да са имунизирани против фалшиви задействия. Просто няма такива.
Може би само вибрационните датчици, сложени във всеки един кошер, биха могли да свършат някаква полезна работа, но дори и при тях може да има фалшиви задействия. Например при силна буря и хвърчащи предмети, които се удрят в кошера.
Иначе това с камерите на открито въобще не става, дори и при много големи бюджети. Нали това го играя вече 20 години и съм мислил и пробвал 1000 варианта.
Най-доброто решение, което в момента някакси работи, са 2-ма живи човека, стоящи пред 7-8 монитора и наблюдаващи стотина камери, пръснати по цялата периферия на завода (около 1 километър) и по подстъпите към най-важните помещения. И ако видят нещо съмнително, единия излиза на обход, а другия го следи по камерите и си приказва с него по радиостанцията. Ей такава една охрана вече работи, но пак през годините сме имали пробиви в сигурноста. Например веднъж ни разбиваха касата в счетоводството, и охраната въобще не разбра. Крадеца е намерил маршрут между камерите (явно го е планирал), влязъл е в административната сграда, и цялата събота и неделя спокойно е работил.