Първоначално публикувано от
rosty_sz
Аз продължавам да не мога да разбера:
1. Тези количества украински мед безмитно ли влизат в евросъюза?
2. Ако има мито, колко е то?
3. Ако няма мито, то кой е разрешил това?
4. Ако няма мито за какво количество е разрешението ( квотата ) и за колко години?
Отново предлагам да се обърнем по тези въпроси към Мария Габриел и ако конфедерацията не и представлява интерес да го направи то ще го направя АЗ лично. Нека Матеев каже дали ще пусне запитване от името на конфедерацията, а междувременно ако някой ми даде някакъв мейл на който мога да пусна това запитване ще съм благодарен.
Аз не мога да разбера какво е това малоумие от страна на евросъюза. Да се харчат пари за подпомагане на пчеларството през разни програми, да се харчат за лекарства кошери, майки, отводки научни изследвания и т.н в целия европейски съюз и след това изкуствено да се създават условия да се срине цената на меда в цяла европа. ТОВА Е УЛТРА МАЛОУМИЕ. Ами щом е така значи който не е взел пари за подпомагане е пълен глупак, този който ги е взел и ползвал по предназначение също е глупак, а само открадналите ги са направили добре. Та за какво ми е подпомагане ако не мога да си продам продукцията?
Искам да попитам и Мария Габриел дали украинците ще поемат опрашването в цяла европа или ще сме нужни и ние?