Първата година в казармата бях в школата в Плевен и не се разбирах с местните.Гледам,че и сега е така.
Преглед за печат
Първата година в казармата бях в школата в Плевен и не се разбирах с местните.Гледам,че и сега е така.
Егати или Е га ти е правилно,че сега наблягам на граматиката във форума?:bigsmile:
Гледам тая преградна дъска направо я разковахте.:bigsmile:А за снимката от 14.02 нямам думи,аз толкова пчели не съм виждал в моите кошери даже май месец мога само шапка да му сваля на колегата:yo:.Единствено това съм го постигал при обединяване на 2 отвотки.
Преградната дъска служи да прегражда - а не да разгражда!....според мен едно нещо е по-добре да е преградено, отколкото да е разградено - все едно разграден двор!...така че има смисъл от преградната дъска според мен...отделно, че напролет борбата е за всеки градус вътре в кошера, и ако прегр. дъска е изпълнена грамотно, т.е да изолира на почти 100% гнездото/рамките покрити с пчели от останалото празно пространство в кошера, ще спести много мегавати на пчелите да затоплят пилото, и съответно, ако отопляват по-малко пространство, ще се износят по-малко и ще "изгорят" по-малко калории/мед, и ще им се удължи живота, и съответно ще отгледат повече пило на глава зимна пчела.
Чудя се да не открия нова тема Автомото свят:bigsmile:
Първата ми кола беше Мустанг 2140Д и си спомням, че му слагах картони м-у предната решетка и радиатора, за да вдигне по-бързо градуси - един вид пр. дъска!:laughing:...а третата ми беше ВАЗ 21013 - на нея пък на предната хром-никелова решетка, след като я отвинтвах от купето, и нанизвах от двете страни по един чохъл, който да пази радиатора от студения въздух, и след това я монтирах обратно
Супер разсъждения, с изключение на думичката "мегавати", която ми навява асоциации с ядрен реактор. Проблемът е, че тези разсъждения са просто една теория, нямаща нищо общо с реалноста. Проверката на тази теория е много проста - слагане на 2 електронни термометъра от по 3 лв. от двете страни на една преградна дъска. И ако покажат нещо различно, тогава ще съм склонен да ти повярвам. Дотогава обаче аз вярвам на науката и по специално - на физиката и на топлотехниката. А там такива чудеса не се случват ...... :)
Ако случайно си спомняш, преди да започна да плещя глупости за микронуклеусите, седнах и наистина направих изследвания с елетронни термометри. Вложих точно 6 лв. в тези изследвания (2 термометъра) и цитиръх във форума конкретни резултати с конкретни цифри за температурите.
Та аз предлагам разрешаването на този безсмислен спор да бъде направено по същия начин - някой, който практикува работа с преградни дъски, нека да сложи 2 термометъра и честно и почтено да каже във форума какви са резултатите. А докато чакаме това да се случи, нека да не плещим врели-некипели защото всеки може да сбърка в собствените си илюзии, включая и аз.
Та чакаме някой да направи ЕКСПЕРИМЕНТ и да ни информира за резултатите ......
В темата за преградните дъски само си ги мериме,а резултата е - не научих нищо ново и полезно.