Цитат:
Първоначално публикувано от Светозар Каменов
Не се знае ... знае ли се ... чувам щели да намалят процентите.Цитат:
Първоначално публикувано от vanHanegem
Преглед за печат
Цитат:
Първоначално публикувано от Светозар Каменов
Не се знае ... знае ли се ... чувам щели да намалят процентите.Цитат:
Сладурко, ти много отдавна не си излизал от дупката си. Просто да те информирам, че новите ми 50 кошера по програмата са готови и догодина ще бъдат заселени. А, и чакам да ми преведат парите за лекарствата. Така, че ако имаш нужда мога да ти обясня нещо по програмата.Цитат:
Без обиди... Ако имате да си казвате нещо минете на лични
Модератор
Интересно...При вас сигурно плащат по различните мерки ...поотделно?! :D
Тук преведоха всичко накуп - още на 31-ви август!
Ако пък имам нужда от допълнителни разяснения, не се съмнявай че ще те потърся. Знам, че си "играч" и си на "ти" с материята!
Различни договори ама не ми се обяснява сега, друг път ще те науча.Цитат:
Колеги от мое инфо с пчелари участвали по 3 годишната програма от последния прием един от тях ми се оплака че отводките ги е взел много късно около края на юли т.е когато пашата е приключила. Това означава че трябва здраво хранене. Моите отводки си ги купих в края на юни без програма и имах слънчогледова паша. До 10 юли някои от тях бяха ми изградили по две пити. Сега по данни от http://dfz.bg/bg/prescentar/novini/-...-usvoeni-2012/ се очаква новия прием да тръгне около средата на ноември, но е в сферата на очакванията. Предстои да се актуализират пределни цени бланки за прием и след това вече да се публикува официално стартиране на приема. Моята препоръка е обменяйте мнения с хора които са купували кошери отводки и майки по програмите и си преценявайте.
Имам въпрос към пчеларите които са кандидатсвали по програмата тази година . След проверката и получаване на констативен протокол ,после получавали ли сте решение или документ в който да пише каква субсидия ще бъде изплатена или е изплатена ако е след плащането ? При мен проверка беше на 28 септември . Получих протокола 4 дена след това ,написах възражение за пропусната констатация ,но вече е било късно защото са разгледали документите ми . В писмото към протокола пише че имам право на 14 дневен срок за възражение ,но не е спазен от тяхна страна. Сега искат да платя кошерите .
Поискай това да ти го дадат писмено и Входирай заявлението си.А при отказ да го входират води си и двама свидетели и си запиши името на този който ти е отказал . Веднага ще променят положението, защото няма съд, който да присъди в тяхна полза.
Благодаря ти за съвета Бонев ,така ще направя . Но не ми е ясно все още има ли практика да се праща известие за сумата на субсидията и датата на самото решение. Благодаря ти още веднъж че отговори.
Привет,
Смятаме да канд-ваме по тази програма ако успеем да смогнем с рег-ята на пчелина. В края на месеца.
Доколкото разбрах се отпускат средства за нови кошери (80%, на база 110лв/кошер), 80% за отводки/пчелни семейства и 90% за лекарства - така ли е?
Явно си струва. Също и кредитиране - какво представлява то, за какво се отпуска кредит и каква е лихвата?
За застраховането как стоят нещата? Може би по някоя мярка ще канд-ваме (121 или 141).
Колко струва съставянето на един бизнес план?
Поздрави
Тук има всичката информация за "канд-ваме" която питаш ;)
http://www.dfz.bg/bg/selskostopanski...-2011---2013-/