Първоначално публикувано от
volen777
И на мен ми се иска да се изнеса в гората, но да има ясни правила каде да се настаня и никой да неми закача пчелина и все пак кошерите нямат(за сега) кранче и все някаде трабва да си извъртиш, съхраниш и разфасоваш меда; някаде все пак трябва да стоят центрофугата, разпечатващата машина, хомогенизатора, восъкотопилката тенекета, варелите, корпусите, стая за отдих и почивка, тоалетни, място за пушачи все пак Европа е тва. Значи не говорим за тия с по 10-тина кошера те да си настаняват кадет си щат . Аз за сега съм в края на селото и от двете страни на двора има по 2 изоставени двора заприличали на гора отсреща същата работа, а зад мен са вече пасищата. И все пак немога да спра пчелите да ходят на поставите на селската чешма, където ходят и офцете на местните овчари. За моя радост за сега несъм имал упреци нищо, че повечето жители в района са доста зависливи. Все пак небих си настанил кошерите в гъсто населен район, но според мен в селата не е проблем имайки впредвид, че те с всеки ден се обезлюдяват да дава господ здраве на хората ама и мойта баба- пазач удари 80 та неми се мисли какво ще е след 10 години. Сега за Англия ще разкажа какво съм видял щото в Украйна са на същото дередже като нас. Та докато си режех салатите по английските полета покрай тия студентски бригади и като любител на природата на обедната почивка навлезнах в горичката край полето и хоп изненада 20-тина МК на 2 корпуса по 2 на палет разхвърляни все едно са ги исипали та приближих да видя има ли пчели - преливаха и това на 30 метра от нас 20 маймуни с ножове, употени, но по нищо не съм подозирал че може да има пчели и никои от нас не е пострадал. На друго поле пък бяха на поляната до къмпинг за каравани. Та според мен нетрябва да се гледа толкова на дали мястото е населено или не, а каква е гъстотата на населението.