Защо за подхранване на пчелите?! Какво му е на меда та само за подхранване да става?!?!?Цитат:
Първоначално публикувано от iris
Преглед за печат
Защо за подхранване на пчелите?! Какво му е на меда та само за подхранване да става?!?!?Цитат:
Задаваш въпрос отговора, на когото знаеш.
Прочети поста ми по-осторожно и ще видиш, че съм ти отговорил.Когато увеличиш обема вертикално майката винаги отива да снася горе. Получава се нещо, като ''правилото'' на ниския и високия таван. Ако искаш да стане по-бързо ''прехвърлянето''забрави да слагаш отгоре магазин ами направо слагай корпус ЛР.Цитат:
Първоначално публикувано от advanced
п.п.всъщност iris доста изчерпателно ти отговаря.
Благодаря iris! Това е точния отговор на въпроса ми.
Цитат:
Моля, дано ти е от полза.
За улеснение да сложи долу една ЛР пита с разновъзрасно пило. Това при положение, че е изтърван момента.Цитат:
Това е, когато семейството е започнало да организира плодник в 1-вия ЛР корпус, но и долу в ДБ плодник има пило. Трябва да избереш момента.
Като махнеш ДБ плодника всички летящи пчели от него ще се върнат на старото място. Точно в този момент, ако входа на отводката не е добре стеснен и при тези връщащи се пчели може да стане ограбване на отводката.
А за да не стане кражба може да раздалечи двата кошера на еднакво разстояние така летящите пчели ще се разпределят.
Така ново/сформираната отводка може и сама да си произведе майка.
п.п. по подобен начин размножавах моите първи семейства.
Споделете ние по руския стандард на кошери ли сме blush;
В какъв смисъл?
До колкото съм запознат при руския ''стандарт''
две магазиинни пити се равняват на една плодникова ДБ
пита.
става вапрос за лр кошер
Корпусната система ЛР си е с ЛР ''стандарт''. Има и други комбинации, които пак са си корпусна система,но точно какъв стандарт не съм наясно.