Глупавите арендатори ще съжаляват за ГМО семената, но вече ще е късно. Тогава ще се сетят и за пчеларите.
https://www.youtube.com/watch?v=eFD7QEj0Y1Q
Преглед за печат
Глупавите арендатори ще съжаляват за ГМО семената, но вече ще е късно. Тогава ще се сетят и за пчеларите.
https://www.youtube.com/watch?v=eFD7QEj0Y1Q
Само не мога да разбера, защо смятате това за победа!!! Това човек да изрази позицията си и да отстоява интересите си? Или е имало "републикански шампионат по законодателство", а аз не съм разбрал :/
И ето теми за протест
ГМО ... не съм специалист, но смятам, че пчеларството ще пострада много повече от "проблема с 10-те кошера в УПИ". И не само пчеларството ... това ще има доста по-широка подкрепа от обществото.
Монопол ... ЛИЦЕНЗИРАНИ "майковъди" , "отводковъди" и т.н. (ползващи антибиотици и какво ли още не .. кой ли и как ли ги контролира ?!?!) .. Министъра искал да разговаря с ЕДНА национално предстаителна организация (Някъде във форума го четох това и цитирам по спомен .. не помня времето на публикацията и кой министър поименно - тогава не съм бил потребител на форума и пчелар, нито помня кой го беше публикувал и в коя тема).
Земеделци (арендатори) ... всички знаем и от форума и от национални и местни медии за натровени от пръскане пчели. Уж има закони, но ефективност никаква ... май пак се опира до това кой и как контролира. Нямам нищо против земеделците, но когато има правила трябва да има условия за спазването им .. имаше идея във форума за изработване на национален електонен регистър (като програмиост съм готов да се включа в такъв проект и да работя безвъзмездно)
А ...
Б ...
В ...
повече са от азбуката ... е вярно няма как всички проблеми да се решат "от днес за вчера", но когато се реши и един от проблемите по начин изгоден и за пчеларите и за обществото, тогава може (според мен), да се говори за някаква победа ... в битката, не във войната!!!
И не че съм казал, но пак да повторя - дамите и господа НАРОДНИ представители са избрани от нас (българския народ) и както и на всички други държавни СЛУЖИТЕЛИ ние им плащаме заплатите и ние сме техните РАБОТОДАТЕЛИ и те са длъжни да изпълняват това за което са назначени както всеки един работник, т.е. това което им нарежда РАБОТОДАТЕЛЯ (българския народ). Ако не им харесва това което ТРЯБВА да правят, по закон имат право да напуснат по съответния ред.
... та в тоя ред на мисли - за каква победа говорим? Че сме накарали служителите си да си вършат работата ?!?!
поздрави
Х. Кирилов
Да, ние имаме интерес да го правим, но те това трябва да го знаят и то прекрасно.
По същата причина заради която има и политици. Тези организации(в случая пчеларски) са затова, когато политиците се затрудняват като в случая да попитат ели е възможно да се изнесат кошерите извън населените места или не, а не да решават некомпетентно и да се стига до някакво тъпо решение, което в крайна сметка бе отменено.
Не, това не е Слънчо.Би си признал и без да го предизвикваме. Това е профисионалист–програмис ,ще са му необходими още 4 ръце, като Бог Шива за да ги опушва още по интензивно с 4 пушалки тези магазинни рамки на които е имало 50 _тина пчелички,горкинките,ако меда е запечатан.Сигурно са си помислили, че Везувий и Етна са изригнали едновременно .Не се учудвай, и във форума ги има такива професионалисти,не само с пушалката,във всяко направление,професионализ м до дупка.:laughing:hi; Да продължавам да чета по нататък, кой знае още какво ще излезе интересно.Поддържам протеста,но всичко е обречено.Та тези хора/вносителите на промените/са направили много по големи зулуми/ според изнесените факти и снимки/ и са си на завидно ниво в политиката ,та едни мърляви пчелари / незнаещи какво е единство и обединение за лично благополучие в бранша/ ли ще ги спрат да си развяват байряка безнаказано.Силоваците са зад тях.Ако ние сме 3000 на протеста ,кордона от дебеловрати бизнесмени ще бъде 5000.А провокаторите _още повече.Спомнете си Румъния,1989г.,Елена и Николае Чаушеску до стената,това е изтървания момент в булгаристания,глуха провинция на една проримска империя,в която всеки коли и беси както му е угодно на него .А стената ще използваме да лепим афишите за протести.
Момчета имам едно налудничево предложение за подобряване финансирането на пчеларството. Нека бъде предложено на управляващите да се намали субсидията на зърнопроизводителите със 1лв. на дк. и да се дадът на кошер.Само от Октопод Пчеларството ще получи 2 милиона лева. Зърнарите правеха стачка с трактори и комбайни от цялата страна в София, а ние можем да отидем с по едно оплодно съндъче и тогава ще стане интересно. НЕКА ОТИДЕМ , КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ПОВЕЧЕ. Много дъжд, компенсация , суша -пак, градушка - пак , а за нас нищо.
Като се замисли човек, пчеларството пречи на земеделците, на комшиите, на политиците и изобщо пчелите, и пчеларите обществен враг номер едно, значи най- добре напълно да се забрани пчеларството в България и да се свърши - така и така натам е тръгнало ....
Дъра -бъра, дъра-бъра, така както си бърборим мога ли да ви открехна , ще отидем на стачката с автобуси от Плевен . Дано успеем да отидем от всички села във голямото Село със огромен брой пчелари. Много сме , но не сме задружни. В обединението е силата.