НЯМА ДА СПРЪТ.Но можем да ги накараме да СПРАТ. В Б–я ,ЗАХАР НЕ СЕ ПРОИЗВЕЖДА.Тя само се пакетира .Внасят се огромни количества,някои на базата на нитросуида/не знам дали и правилно съм го написал/,затова и джибрите врат 2–3 години.
Преглед за печат
За джибрите взимам Сладея, Захирата не ферментира. За пчелите коя е по-добра? Сръбската откъде я взимате?
И аз им хакам Сладея,ама Дамянов не знам защо я недолюбва?
Ми то и аз така,ама Дамянов е на другия полюс?
Разтваря се трудно и при по-висока температура. Понякога дори сиропа остава мътен и се виждат малките кристали.
Ако има на комбината Кристал - много по-добра е според мен, но предполагам, че всичко зависи от доставката.
Хубавата захар за сладкарската промишленост е с висока калоричност, а това на пазара е с макс 400ккал
Жокер за ракията: В захарта най-вероятно слагат някакво вещество, което да спира ферментацията, защото като седи с месеци на огромен куп в склада и започва да се вмирисва. Вярвам, че повечето хора знаят как се повишава температурата на захарта в опаковки и направо можеш да се топлиш на нея.
Благодаря за пояснението Дамянов!В сладкарството преди слагахме едни цикламати-чудо!По принцип смятам,че в нашата хранителна промишленост трудно се попада на истински качествен продукт.
Цекич,не си прав братко ! Имам винце от преди 2–3 годинки,20–тина литра,на постоянна температура,1.85 м под земята.Пустото,тая скоросмъртница ми е по сладка–и през четирите годишни времена.Четири бидона,по 120 л. врат втора година заради тази келява захар.Слагах френски дрожди,мая/както и ти ме съветваш/.Резултат–О .А да ти призная,много ми са широки пръстите, не съм от скрънзите ,когато става въпрос за благините на ДУШАТА.