Преди години, когато учих в университета бях попаднал в черана дупка заради сериалът. Заради Старгейт Атлантис не успях да взема два изпита, че бе сесия като го гледах.
Преглед за печат
Този филм го бях гледал поне преди две години. Освен голямата изненада нищо друго кой знае не се случи.
Даже да си призная дълго време се съмнявах в цялата работа. Главно понеже сметките ги взех на доверие.
Просто не си направих труда да извърша най-дребна проверка. Съгласете се, че и вие не сте сметнали нищо.
Та този пропуск тези дни вече реших да го поправя. Няколкото твърдения във филма действително водят до това
което казват. Става дума за разликата в периметрите на описана, и вписана окръжности в основата, и разлика между полупериметър и височина.
Това се дава с примерно такива формули
PI*D1 - P*D2 = 299.795759795
(P/2 - H)/100 = 3.1415926536
използват се следните размери
кубити/лакти
280 височина пирамида
356 височина на страна
418 страна на ръб
440 страна на основа, тон ла
622.2539674 диагонал на основата, тон ре диез
кубит/лакът = 0.5235987756
Особенно интересно височината е 1 000 000 по-малка от разстоянието до слънцето в километри. Има някаква дребна разлика все пак.
Факта обаче е интересен.
И сега се замислих възможна ли е такава пирамида примерно на Марс? Какво пречи в крайна сметка?! Пречи, че разстоянието до Марс е
206 644 545 км., до Земя е 147 098 074, или съотношение 1.404807958.
На Марс трябва тази пирамида да е с височина 206.644545 метра! При тази височина всички други размери се изменят. И вече нищо не е в пътя. Примерно
PI*D1 - P*D2 = 299.795759795 = L вече се оказва 421.1554693.
Защо обаче се оказва така? Ако вземем основа на четириъгълна пирамида(квадрат) със страна A, то имаме
D1 = A*sqrt(2), D2 = A, или
A = L/(PI*(SQRT(2)-1) = CONST, тоест единствено решение.
Тази пирамида се оказва абсолютно, уникална. И ако това е така то този извод води до много интересно следствие.
Старгейт Атлантис е уникален. Аз като свалих сериите от Замунда и ми закъса цялата служебна работа докато не го изгледах. Даже оставах след работа да го гледам, бях излъгал жена ми че съм много натоварен в службата и затова седя още 2 часа след работа.
http://vbox7.com/play:0f942742&pos=vr
Приятно гледане.https://www.youtube.com/watch?v=h71ltEQ5mDE
Интересно, Професора от БАН изказа много интересни твърдения и нито едно доказателство.
БАН мина ли на самоиздръжка или още плащаме данък идиотщина?
Един въпрос към атеистите: От къде са се пръкнали извън земните?
Матеев писа , че Слънчевата система съществувала против всички закони, на физиката! Да ГОСПОД я подържа!
Ще ме сметнете за луд, както и аз мога да кажа за вас! Не си ли задавате въпроса, че тези извънземни, са дяволско творение! Падналите ангели, са извънземните учили хората, за да ги отдалечат от БОГ!
Помислете малко над това!
Земята е дадена на дявола! За да отдалече човека от създателя си, той го затрупва с всевъзможни изкушения. За да ги постинеш работиш, не мислиш за Господ, получав нещото желано и пак искаш ли, искаш.
Като умреш какво взимш със себе си!
Не са ми чужди изкушенията! Да си богат не е грях! Живея скромно, не съм беден!
Автомобил за 50 000, за 5 000, ти върши същата работа! Делата, подкрепени с вяра ще те спасят!
Но и много богати са наказани за греховете си! Пример от Библията, Цар Соломон: заради деянията му, древен Израел е разрушен!