-
2 Прикачен файл(ове)
Голям смях(излгация).До като въртяхме чевермето(5 часа с дрането) колегата направи безброй снимки -отгоре от долу от ляво от дясно огньове, жарави,дране,набучване на кол,алангре,печено......Ноооо оо оказа се,че свалил картата на апарата да прехвърли стари снимки и я забравил забучена в лаптопа.......А "картинката" си беше твърде апетитна не така,както в тъвата...Както и да е нищо не остана....
-
2 Прикачен файл(ове)
Кратка разходка, необходими продукти(маслото не се вижда, с олио или зехтин не е същото) и краен резултат. Всъщност крайния резултат беше, че наблюдаващите изтърчаха за още студена бира!
-
2 Прикачен файл(ове)
На слаб огън за да не залепне и да се изпече хубаво.
-
3 Прикачен файл(ове)
Я какво намерих в гората вчерааааа:
Прикачен файл 4937
Като начало, малко не традиционно ги пробвах с масълце, черен пипер, магданоз и лимон...
Прикачен файл 4938
Получи се добре, и 2л бира заминаха на бърза ръка.
За да спазим традицията и паниранки направихме, че и за довечера останаха...
Прикачен файл 4939
-
1 Прикачен файл(ове)
Тази сутрин "лях" такива основи. Разграждат ги бързо :bigsmile:
Най-после успешна рецепта за гофрети.
Прикачен файл 4971
-
Браво колега,страшни пърхутки.Винаги съм искал да опитам.И аз намирам от гигантските понякога,но не съм пробвал.Какъв им е вкуса?
-
Различните рецепти имат различен вкус. Задушените са като мозък пане. Панираните за като... пържени филийки, ама от гъба :bigsmile:
Тази гъба няма отровен двойник. Ако намериш, отрязваш я и ако вътре е млечно бяла, без жълтеникави отенъци, смело в кухнята. Преди да се приготвя, се "обелва" кожата, която е подобна на мъхеста хартия на два пласта.
-
1 Прикачен файл(ове)
Днес си "сготвих" ябълков оцет. Продукти: ябълки, 300гр. мед на кило ябълки, оцетна гъба от предишния оцет, вода.Също днес си "сготвих" и медовина. Продукти: мед-3кг. на 10литра вода, 2 ябълки, 4 лимона, 15гр канела, 2 зърна дъвка, мая за хляб.
-
Каква е тази оцетна гъба? Дай по-подробна рецепта за медовината, доколкото знам трябва да престои към 6 месеца за да е готова.
-
Че то и оцета няма да стане за ден.Оцетната гъба всъщност са живи оцетни дрожди-демек утайката.А медовината;Разтваря се меда във водата(може и да се свари) след това се добавят нарязаните ябълки и лимони,добавя се канелата(може и без нея въпрос на вкус),добавя се дъвката.Маята се добавя за да може да стартира ферментацията,като предварително се разтваря в чаша вода.....На мен ми харесва с добавяне на канелата,но не трябва да се прекалява с нея защото аромата става натрапчив.Наздраве!