В Пазарджик са същите цени 1.3-1.5лв. и срещу восък с доплащане 0.17лв/бр. Дори имаше период в който отказваха продажба без восък.
Преглед за печат
В Пазарджик са същите цени 1.3-1.5лв. и срещу восък с доплащане 0.17лв/бр. Дори имаше период в който отказваха продажба без восък.
Намерих в един кашон около 50 основи останали още от дядо ми. Видимо са добре, но са тъмни, не знам дали е от материала или от времето. Дали може да ги ползвам?
Питай си пчелите. Те знаят най-добре.
По-скоро е от материала. Може би са го пренагрявали едно време и затова да е по-тъмен/и аз имам такива кафяви/. Чудел сам се преди време ,защо предавайки светъл /жълт/ восък сме получавали кафяви основи. Единствения проблем, за който се сещам, е че в това далечно време бяха открили, че восъка и парафина за свещи могат да се смесват във всякакви пропорции/както алкохола и водата в кръчма/. Поставял съм такива преди време и са работили по тях ,не е имало проблем. Ако искаш пробвай с една в някой кошер и ако не ти прави проблем/напр. провисване/си ги ползвай. Иначе в тенджерата на калъп и при някой за смяна.
В BeeHome в Горни Богров, ДБ основите са по 1,40 лв.
И аз намерих такива и от същото време. Преди 2 седмици ги сложих и вече са изградени, но с по тъмен восък. Изградиха ги в началото на слънчогледа.
В тези основи има много избелители, много боя, много парфюми, много химия от цялата Менделеева таблица и малко восък. Преди време ги изследвах, заедно с много други основи, и точно тези бяха с едни от най-лошите параметри по БДС. Някъде из форума съм публикувал резултатите от изследванията.
Постинг #26:
http://pchelari.com/forum/showthread...+основи
Ами съжалявам, че не съм знаел по-рано за тези резултати.blush;
30-тина основи само съм купил от там, но занапред ще знам. Реално пазарувах от тях, защото са ми най-близо и удобно.