Направете колективна заявка.Колегата чака ,ще внесе от Румъния.
Преглед за печат
Направете колективна заявка.Колегата чака ,ще внесе от Румъния.
Адашчета, Дългия вариант е: Рибите живеят във вода, рибите кълват на червей. Втори ден фърлям червея в шадравана и нищо не ми е клъвнало... Късия вариянт е: що под вола търсите теле? Преди 2 месеца търсих във форума восък. Предложения = 0 . Купих си по 1.3лв за ДБ... А на бас, че до края на лятото основите ще паднат пак до 1.3 за ДБ! Ма през март ще са по 2.5лв...
Направо са си поточна линия...
Лангстрот-Рут и Дадан Блат...
Цеко ,ти не чете ли ,че нашият восък е заминал за Румъния ,а пък техния ще дойде при нас.:bigsmile:
Това не съм го твърдял. Питай тези които мислеха, че причината е в скрития по мазите.
Тази цена я предвидих преди доста време и ми беше ясно, че ще се случи, но не знаех, че ще бъде толкова скоро. Аз не съм врачка.
Напълно нормално е като цената е ниска, то никой да не се занимава с восък. Защо да се занимаваш с восък, ако цената му е 5 лева.
Когато всички решат, че е по-добре да си купуват основите и не да дават восък, то цената му се повишава защото изчезва от пазара.
Като се появи и външен пазар за тази стока, то е логично цената да стигне дори 20 лева. Още по-ясно е, че когато еврото падне, то вноса на стоки към Европа не е атрактивен, а износа е много повече.
Всеки си има глава и всеки си жъне резултатите според нея. Моля, не съм виновен, че някои хора са спали като ги говорихме тези неща. Нищо скрито нямаше, а и насила хубост не става.
Защо да се хабя и да говоря едно и също нещо отново и отново...който разбра - разбрал.
Толкова малко информация имаше, че хвърляхме боб каква точно е причината. Всичко се случи много бързо и дори на мен ми изглеждаше някак изкуствено.
Според мен цената на восъка трябва да е 3-4 пъти цената на меда. Ако меда е 5лв, то восъка трябва да е 15-20лв. Колегите гледаха на восъка като на нещо което изобщо не ги интересува и го приемаха като някакъв излишен страничен продукт. Днес говорихме за прополиса и че цената му вече е много по-висока. Отново същата история...търсенето е повече от предлагането, има външен пазар и колегите не го зачитат много като продукт. Е...то не е далеч от акъла какво може да се случи. Дано да си вземем поука, иначе все ще сме изненадани и все ще сме неподготвени. speechless;
В на изложението в Плевен взех по 80лв/кг.
Прикачен файл 3500