аз, за изкупната цена си в грешка. И хората от бизнеса не работят с информация от форумите. Верно че има момчета от някои структури дето гледат тук-там, ама не го мисли толкоз.
Бай Иване, значи ние с тебе сме показател за уникалността на природата и условията в България. И аз съм на 30 км от Свищов и на 40-50 от тебе, в Българене, Плевенско. Село с много кошери, имам наблюдение върху няколко колеги, да речем с моите - стотина, добиви за таз година - 45-50-55 кила, бе две тенекии. За смъртността съм писал когато му беше времето, който иска да търси и да чете. За мен смъртност над 10%, айде да са 20% - вината е на стопанина ! И ако имам власт - пчелар с 5 год стаж и 50 % - незабавна конфискация на сандъците в полза на местното дружество и забрана за 5 год да доближава пчелно семейство на два метра ! Март месец Бонев като питаше по форумите, колко колеги се обадиха ? Що мълчахте бе ? Ти, Бай Иване, на 17.01 като казваш че всичко е наред и после като си видял че има смъртност, и като регистриран форумец, що не вдигна пчеларите от Ценово и с една кола, с проби, с документи, снимки, нотариални заверки и газ при Бонев, да ви води човека, а ? Ами сега след половин година вадите числа щото никой не идва за меда. И като имате 45 % колко е винтовия буркан на пазара в Бяла ? И колко буркана се продават ? Ако имаш други въпроси питай смело, ще ти отговоря.
Господа и колеги, вижте по- горе какво е писал Янев, това е истината и да продължа - в момента хората мислят за дърва и въглища, а на външния пазар сме нищожни, за жалост. Че аз на колегите на работа - мъже, жени на средна възраст, на заплата, с деца, с родители, им знам консумацията по месеци и по години - смяяях ! Бе промоции им правя, бе томболи, бе мазни приказки, смях в залата ! И не че ми е зор да им продавам ами искам да ги науча да ядат, ами като не щат ? Пък и друго има - който яде по една тенекия/год. в един момент си взема два-три кошера и рано или късно от купувач става продавач. Примери и у форума - бол. Това е положението.