Колега казах го вече ще забия шилото в междукорпусието в клея като се възпползвам от неточната работа на дърводелеца и ще влезне в зоната на пилото и ще покаже. Има достатъчно нестиковани корпуси ще стане.
Преглед за печат
[QUOTE=vasilevsa;99481 Експеримент ще има чака се термометъра. И какво ти ще повярваш на теста ми за опаразитеност ли? [/QUOTE]
Защо да не ти повярвам според мен това че подържаш една теза не значи че си лъжец, поне така мисля. Аз няма да се усъмня в твоите думи по скоро бих умувал ако няма никъкъв акар или много нисък % дали е така по тезата или от нещо друго.
Дадох примера за Галилей защото е признат чак когато е имало доказателства за теорията му и е потвърдена, не че не е бил прав.
Ангелче, един въпрос за размишление.
Твърдиш, че поради спецификата на устройството на ЯК, пчелите в него по-лесно поддържат оптимална температура, съответно и лесно увеличават температурата до 36 градуса и така пилото се излюпва на 19-ия ден, а акарите остават полове незрели. Приемам че, това е безусловно вярно и точно.
Следователно в разборните кошери пчелите много по-трудно контролират температурата. Твое твърдение. Приемам и него за абсолютно вярно.
Та въпроса е следния, защо през Юли и Август, когато температурите превишават 36 градуса, следователно на пчелите в разборните кошери им е много трудно да поддържат оптимална температура от 34 градуса, се получава, че точно в този момент акарите в кошерите стават най-много. Противно на твоята теория. Излиза, че в горещо време в разборните кошери температурата е много подходяща за ранно излюпване на пчелите, но това не пречи на акарите, дори напротив. Как ще го обясниш?
Да ама един колега тук от форума ми каза да слагам стр. рамка от края щото акара обичал хладно не обича жега както казваш и ти и знаем че търтиевото пило е по края та затова и там ходи Вароа.
А къде е истината аз си нямам напредстава.
Предполагам че разбираш ако хипотетично съм решил да заселя 20 японки примерно казано не мога да разчитам само на логически изводи и умозаключения без доказателства.
Превишават само през деня, а през нощта какво става? Бума на развитието на акара вароа съвпада с бурното нарастване на пчелното семейство в ранна пролет, през месеците които цитираш ако преди това не е поддържана си вече обилно заразен. през месеците юли и август почти не се отглежда търтеево пило. Ако се бе запознал по детайлно с акара вароа щеше да си отговориш на въпроса сам. С най-добри чувства.
Ako днес се направи тест за наличието на акар какво ли ще покаже съответно и късна есен?
Аналогичен тест може да се направи и на новосъздадено семейство в разборен кошер.
п.п. и колко часа му трябва температура да загине акара 24... При какви размери искаш да се направят тестовете за ЯК кое приемаш за стандарт?