В интерес на истината местата до мен са изоставени, пробвам да ги купя, но имат много наследници и е мъка. Там където е пчелина също имам проблеми, но има шанс до месец да оправя всичко и да го регистрирам най на края.
Преглед за печат
В интерес на истината местата до мен са изоставени, пробвам да ги купя, но имат много наследници и е мъка. Там където е пчелина също имам проблеми, но има шанс до месец да оправя всичко и да го регистрирам най на края.
Днес за пръв път за тази година се реших да ида на пчелина.Всичко е нормално с изключение на 2 слаби отводки, които са заминали в отвъдното от студ.Запасите от мед са нормални,подмора почти никакъв.Заключението е много добро начало за годината ...края е още много далече.
Моите чак днес се облетяха като хората. Снежна покривка няколко сантиметра, до няколко дни ще се стопи. Сложих кофата с мед и прашец до печката да омеква, след 10-15 дни трябва да са ми готови питките и да ги залагам.
При мен днес носят прашец, няма и помен от сняг. И аз след 15ти ще слагам питки, но ще ги купувам от изложението в Плевен. Тези 3те на който се наложи да им сложа по рано питки работят много по интензивно, но нямаше как. Добре че не сложих на всички че с това затопляне може да стане фал а зимата не знаем какво ни е приготвила.
За сега е рано за засилване. Аз засилвам малко преди редовния цъфтеж в природата. Първите цъфтящи при мен са зарзалийте и разни треви - коприва, жълтурче. Това началото на март. Сега всички кошери са на стационар в населено място. има доволно количество овошки. По някой път носят и от кипариса....ама той не цъфти всяка година, според мен.