Ако е само до 1 декември 2015 е малко... за по големи периоди от време на този етап е фантастика.
Преглед за печат
Ако е само до 1 декември 2015 е малко... за по големи периоди от време на този етап е фантастика.
Защо произвеждаме висококачествен мед с ниска себестойност?
Отговорите са много,но според мен има една др. истина НЯМА КОИ ДА ЗАЩИТИ ВИСОКАТА ЦЕНА. И отново според мен това са износителите на този мед респективно прекупвачите,а причините са:
1, Итака печелят достатъчно и не ги интересува дали производителят е доволен
2, Няма смисъл защото ще трябва да плащат повече на производителите - ПЧЕЛАРИТЕ
3, Ако не си изпълним квотата ще внесем ниско качествен мед от др. държави и ще се изнесе като БГ
4, КАРТЕЛ /или може би с тази трябваше да започна/
Същите тези прекупвачи са хората, който трябва да рекламират и презентират качествата на БЪЛГАРСКИЯ мед, но тях не ги е грижа. За тях е важна ПЕЧАЛБАТА ИМ.Бил вложил няколко милиона в завод и техника и трябвало да се "избива" възможно най бързо, ако може от днес за утре.
Някой от вас още от миналата година ги защитават дори се опитаха да обяснят колко трудно им е на тях /А на нас дали ни е леко/, как не можело да са сключили КАРТЕЛНО споразумение, а предлаганите цени да са еднакви./Като при бензиностанциите има няма с една ст. разлика, А при МАРЕШКИ двадесет -двадесет и пет стотинки по ниска цена/Как имало несъвестни пчелари и правели шмекери и още др.
За тази цена от 4,80-4,20 единственият мед които може да предложа догодина на прекупвачите е от ЗАХАР.Дори от сега можем да сключим договор с какъв аромат го желаят Мента,Мурсалски чай, Лавандула,Хинап абе каквото се сетят
Е мога да пиша още много, но мисля че това ще ви даде насока за размисъл
Който от вас вярва, че изкупвачите на мед печелят луди пари, сега е момента и той да стане изкупвач. До 2-3 седмици ще се отвори мярка 4.2 по ПРСР, бенефициентите на която ще могат да реализират проекти до 3 милиона EUR за направата на преработвателно предприятие за преработка на животински продукти, в това число и на пчелен мед или пчелен восък. Бюджета само за този прием е 150 милиона EUR, а ще има и следващи приеми с подобни бюджети.
Аз лично много лесно мога да направя поредното преработвателно предприятие за пчелен мед, но няма да го направя, защото моята информация за потенциалните печалби е съвсем друга. Аз съм си направил проучванията, знам каква е истината, и на базата на нея взех правилно според мене бизнес-решение - отказ от направа на поредното преработвателно предприятие.
Тези от вас, които имат "друга" информация - ами давайте, правете преработвателни предприятия за мед, и след това спечелете луди пари от "огромната надценка". Сега е момента - не го пропускайте. Такъв шанс човек обикновенно има само веднъж в живота си, и ако го пропусне, после може да се сърди само на себе си.
Присъединявам се към горния призив. Сега е моментът! Използвайте го, направете нещо, и за вас добре, и картелът да падне. Сигурен съм, че и тук от форума всички ще помагаме. Богатий с парите, сюрмахът с трудът, момите с иглите, учений с умът...
Е при втора година съотношение захар/мед 1/4 или 5 едрова цена трябваше по-рано да ни дадеш насоки за размисъл. Някои хора от тук присъстващите сме гледали пчели и при 1/2 и натам също може да има насоки за размисъл. Още повече, че напоследък нещо не се чува някой да практикува без хранене/подхранване.
Тука уби мечтите на хиляди пчелари, които очакват някой да дойде и да започне да им изкупува меда по 8 лева, пък той после ако иска да си го продава и по 12.
Аз обаче, съм убеден че по-горното го казваш само "за заблуда на противника". Някъде тайно ще си направиш преработвателно предприятие и ще почнеш и ти да печелиш милиони досущ като другите прекупвачи от изкупуване на евтин българиски мед и продажбата му на четворни цени в западна Европа. Ама аз от сега да ти кажа, че на пчеларите вече прага им на поносимост да подиграват с труда им вече е стигнал лимита! Като се наговорят и спрат да продават мед, всички прекупвачи ще фалират.
Има един начин как да се повиши цената на меда, но на повечето пчелари няма да им хареса, защото е прекалено сложен да го разберат. Затова по-добре да се реве за социални помощи..... пардон, субсидии.
Колко съм профи не знам ама си изкарвам хляба само с пчеларство. Взех няколко пъти отношение по темата и пак ще повторя: Не се поддавайте на паниката и на психоатаката на изкупвачите. Спад на цените в цяла европа определено има. Евтин мед от Украйна определено е внесен. Но чак пък 4,50 - 4,80 е доста ниска цена. Аз удържах на напъна и вчера си продадох меда. Уговорката ми беше за доста над 5,50 лв./кг , но поради създалата се ситоация и невъзможноста да го съхранявам повече поради започване на тотален ремонт на помещението за мед продадох за съвсем малко под 5,50 лв./кг. Мисля че постигнах добра цена, но се и борих за нея до послвдния момент. Едно от условията на изкупвача да достигнем до тази цена е да го запазя в тайна така, че няма да отговарям на въпроси на кого съм продал и на колко точно.
Психоатаки сме свикнали да гледаме всяка вечер по телевизията. Това са рекламите, с които непрекъснато ни облъчват. Освен по телевизията ни атакуват с реклами и по вестниците, по радиото, по пощата и дори по интернет сайтовете. Предполагам всеки един от нас отдавна вече е свикнал и отдавна вече е придобил ИМУНИТЕТ ПРОТИВ ТЕЗИ РЕКЛАМИ.
Така че и аз подкрепям Rosty_sz - не се поддавайте на паниката и на евентуалните манипулации във форума, целящи объркване на вашата реална представа за това какво се случва на пазара в действителност. Вярвайте на себе си и на собствените си разсъждения. Търсете истината между изказаните изречения в постингите и ....... и ще ви кажа нещо много интересно - ВЯРВАЙТЕ НА ШЕСТОТО СИ ЧУВСТВО !!! Тука има една теория защо шестото чувство е по-вярно от здравия разум, но ще ви я разкажа някой друг път.