Елементарно, в слънчевата восъкотопилка насред лято, не остава нищо. Ако искаш да си перфектен има отвертки с плоска глава или какъвто инструмент се сетиш - прекарваш един път през канала и си готов. Аз така го правя по " дядовата " система.
Преглед за печат
Елементарно, в слънчевата восъкотопилка насред лято, не остава нищо. Ако искаш да си перфектен има отвертки с плоска глава или какъвто инструмент се сетиш - прекарваш един път през канала и си готов. Аз така го правя по " дядовата " система.
Прикачен файл 874
Ето и моя начин на обтелване, моля ако имам грешка да ме посъветвате.
Телта изглежда ужасно дебела.
От опъна се е огънала долната летва което ще доведе до изграждане на мостове.
Отнела ти е ужасно много време. Представи си няколко стотин рамки а после дай боже няколко хиляди.
Има толкова изписано по въпроса, а и Матеев направи чудесни експерименти, защо не прочетеш и да опиташ.
Добре е . Не е необходимо да изпъваш чак толкова средната тел , че деформираш долната летва.Като слагаш восъчната основа от долу, оставяй луфт около един сантим и половина.
Миналата година оставях и аз от долната страна по 1см, но сега като гледам питите, всички са изградени до долната летва.
И да питам за какво се оставя по принцип това разстояние и защо при мен го изграждат и него?
suni хубаво е да няма телове над горната летва, защото при почистване на надграденото пречат.
Изглежда за тази рамка съм се постарал малко :laughing:, по принцип не опъвам чак толкова. Наистина е малко трудоемко по тоя начин, но за сега съм му свикнал. От горната страна остава тел, но как мога да ги скрия. Канал на горната летва е решение, но допълнителен труд - а и времето напредва и трябва още доста да направя. Дайте други идеи.
Вземи си ги зателвай хоризонтално на четири реда и не си стъжвай живота. За ЛР рамка са си предостатъчно.
При цвнтрофугиране няма ли да има деформиране само с хоризонтално обтелване?
Аз също ги зателвам, даже с повече тел 4 хоризонтални и три вертикални. Отдолу като лепя основата оставям не повече от 3-4мм. Само че за икономия на време не ги вързвам а ги нащраквам с такера. Телта наистина ти е доста дебела.