Еводията стига около 15м височина така че за такова дърво е нормално растоянието да е около 6м дърво от дърво.
Преглед за печат
Значи ако са през 5 метра по ''груби'' сметки ще засадя поне 100-120 дръвчета.
Ако са през 5 метра, подредени в квадрати, в 11 декара ще засадиш поне 440 дръвчета.
Ако са през 5 метра шахматно (подредени в триъгълници), в 11 декара ще засадиш поне 512 дръвчета.
В зависимост от формата (контура) на имота, по периферията може да засадиш още около 20-40 дръвчета.
При мен на пчелина са 17дк решил съм по протежение на цялата ограда да засадя 200 еводии и между тях бял маргарит мисля че ще им е добре на пчеличките.Чудя се и за Пауловния но тя цъфти май месец и няма нужда защото имам и доста акация.
Всичко,което се създаде като изкуствена паша около пчелина е добре дошло,миналата седмица засадихме 50 броя китайски мехурник.Мисля да сложа и малко акация.
Здравейте, аз днес си поръчах фиданки - 4 бр. Еводия и 4 бр. Албиция. В събота мисля да ги съдя на пчелина на през 4 метра едно от друго, като ги редувам Еводия, Албиция, Еводия и т.н.. Мястото ми е почти 1 декар. На пролет ще засея още дръвчета от тези и в края мисля да сложа няколко плодникови но не съм решил още какви. Лек ден на всички ви. drinks;
Подарявам семена от албиция,ако има някой заинтересован колега да пише.На лични.
Какво сте пощурели по тези еводии? Нямате ли си достатъчно друга паша през юли? :)
Ако някой иска семена, мога да му продам малко. :)
Даже обмислям дали да не си разпродам и младите фиданки, защото занапред ще наблягам на късните култури, цъфтящи през август и септември - астри, кариоптерис, млечка, есенен минзухар... ;)