-
Щях да идвам да те питам дали и при теб е така но като питах Ботев и като ми каза че положението е същото като при мен, отпаднаха всякакви съмнения. Ходих до кооперацията Христо Ботев, рапицата е тяхна но нищо не стана, само някаква счетоводителка имаше и ме уверяваше че не били те. Били проверявани незнам си какво на кой да вярвам на тях или на моите кошери ... Преди 3 дена нямах нищо в магазините днес ще видя как е и ще пиша
-
И при мен вяла работа. Преди няколко дни заваля за първи път от средата на април. В понеделник надникнах няколко магазина. В някои има качено в 2-3 пити, а на други магазините са пусти. Плодниците са пълни с пчели и са направили дебели венци. Вадих по някоя рамка да освободя място за майките да снасят. Сега след дъждовете дано зацъфти нещо до слънчогледа. Дано поне той стане, че инъче лоша работа.
-
Явно в района арендаторите са прекарали някакъв препарат евтинийка и са пръскали масово с него.Така си обеснявам аз нещата.Интересува ме длъжни ли са да водят някакъв дневник с препаратите с които пръскат както и датите на пръскане?Усещам че тази година масово ще горят нивите с рапица!
-
Длъжни са! И за пръсканията да уведомяват са длъжни. Освен това, не е логично навсякъде в областта да е пръскано и пчелите повсеместно да са изтровени.
-
Миналата година по това време имах 300кг от кориандър от 30 кошера,после още повече бодил, а сега 0 и не знам какво става.плодника пълен с пчели и пило а мед горе няма. Тази пролет ги гледах даже по-добре от миналата,10 нови майки, хранене,стартовит и т.н.Сега като чета вас и се успокоявам, че не съм само аз. Но ако не даде слънчогледа, не знам.
-
Какво да ти кажа бях ги докарал почти до роене...
-
Ако се сещате преди месец някъде беше паднал един кален дъжд,колата беше покрита с кал че трябваше да я мия след това.Може ида е бил киселинен или нещо подобно.Дали има нещо общо,защото е много странно цял един обширен регион и по едно и също време да има еднакви признаци на отслабване на пчелните семейства.А дали може да има пръст в това полигона в Ново село?Американците едва ли някой ги контролира какво правят.
-
Не уточних, че моят пчелин е в едно село до Велико Търново.
-
Значи сме комшии с колегата mivanov. Слава Богу при мен нямаше отравяне от рапицата.
-
Здравейте колеги аз съм от Бургас ,
мисля да прескоча до Етъра на 6 и 7 юли
ако някой смята да ходи да се обади (на лични)