Този "сертификат" няма никаква стойност. Мога да си го сложа на стената, че да си гледам снимка на майката, но само толкова. Веднага пускам принтера да загрява и ще ти изкарам толкова сертификати, колкото ти душа иска, че и ще ги подпиша, подпечатам и отново нямат никаква стойност.
Това със сертификатите е една малка заблуда и затова се обаждам по темата. Сигурно повечето хора знаят, но пак да кажа, че нашият БДС е 100 пъти по-добър и с по-високи изисквания от това дето ни беше вкарано. Идеята беше чуждите фирми да покриват нашия стандарт БДС(не става дума за пчеларството) и по този начин да направят вноса на стоки и услуги по-лесен, а износа по-труден.
Примерно какво значи ISO 9001:2008 :bigsmile: пълна пародия
http://s1.postimg.org/5jzoecv6z/ISO_9001.jpg
Ами ето какво значи на прост език ->
ЛИНК
Тоест това ISO е смешно и изобщо нищо не ни гарантира като потребители и колкото и да се кичат с него фирмите, то този лист хартия става само за WC-то.
Ако се вкара стандарт за майката и има някаква тежест, то той ще е само в полза на картела и никога няма да е в полза на пчеларите. Този мач съм го гледал и съм го играл и...файда няма.
Най-голямата гаранция може да бъде само името на производителя. Всичко друго е заблуда! Ако имаш добро име ще продаваш, ако ли не - фалираш. Сега просто издават един лист хартия и "гарантират", че майките са Родопика, а това е точно както го описах по-горе(измама). Кой издава този сертификат - монополист, а кой го ползва - картела.
Моля мнението ми да бъде изтрито след 1-2 дена(това е обява).