Първоначално публикувано от
toko652003
agro За това че пчелите се развиват свободно без рамки и аз не мога да кажа нищо лошо,но за начинаещ ще е трудно да следи развитието и да взема адекватни мерки против роене например и то с минимални прегледи до колкото са възможни. Иначе съм съгласен мазалото ще е голямо. вероятно ще са необходими пластмасови кутии с капаци в които да се затварят корпусчета. Не ми се мисли август какви нападения ще се случват. Относно формата на кошера не мисля, че е от голямо значение , но все пак пчелите свободно се ориентират за градеж към сферата или овална форма така е в природата, така формират и зимното кълбото. Дори и ограничени в първоначалния градеж е така както го описвам докато изпълнят предоставеното им пространство, но не изпълват до безкрай... Имам една роева отводка която по погрешка оставих без рамки , имах съмнение за загубена майка и че са станали вече търтовки ако ми остане време ще снимам ЯСНО да се види за какво иде реч.
.............................................
ще помоля да не ме цитират опонентите понеже при съмнение за спам ще си изтривам собственоръчно постовете.Спора е без/мислен.