Първоначално публикувано от
Mateev
Камбанарийката на тези, които вземат решенията, е друга и аз не знам всичките техни мотиви за едно или друго тяхно действие. Сигурно има намесени и личностни интереси.
Проблемът според мене е на друго място и наскоро аз се сблъсках с него. Пчеларите не знаят какво искат !!! Нали се опитах да се допитам до мнението на пчеларите как си я представят новата НПП 2017-2019 г. Активни бяха не повече от 7-8 човека, и в техните мнения имаше много много противоречия. Същото направи и Куменов във Facebook и там се получи същия резултат - 90% оплювки и 10% конструктивни предложения, които обаче си противоречат едно на друго.
Ха сега де? Как да защитиш интересите на пчеларите, когато не ги знаеш какви са тези интереси или когато те са много противоречиви? А демократичните представители в работната група сме само 2-3 човека. Всички останали са там, за да си защитят техните ЛИЧНИ ИНТЕРЕСИ, които за разлика от нас те МНОГО ДОБРЕ ГИ ЗНАЯТ КАКВИ СА. Това не е ли парадокс? Дори и утре МЗХ да каже на пчеларите - абе пичове, разберете си и ние ще се съобразим с вас - пак пчеларите ще се издънят. Ще се изпокарат помежду си и пак няма да стигнат до единно мнение. Активни ще са само 20-30 човека, а останалите 20-30 хиляди ще си пасуват, но после години наред ще оплюват по форумите тези 20-30 човека, които наистина са се опитали да им защитят интересите.