Днес като видях на колежката 18 рамковите лежаци и веднага усетих неправдата от де минимис.:bigsmile:4 рамкова отводка и 18 рамков лежак се по 11лв.
Не я лаская колежката но много добре изглеждат.
Преглед за печат
Днес като видях на колежката 18 рамковите лежаци и веднага усетих неправдата от де минимис.:bigsmile:4 рамкова отводка и 18 рамков лежак се по 11лв.
Не я лаская колежката но много добре изглеждат.
Барахолка .:)
https://youtu.be/JAFKB-yJ8cc
Ей така ги правеше и дядо ми, преди 30г. От черупки от лагери. Не бяха толкова лъскави, ама ставаха да си колем прасето.
https://youtu.be/dQSMs-b0Jzg
И ей такива нещица.
Моя прадядо е бил градинар 23 г в Русия:bigsmile:.Аз се чудя защо все ме дърпа да съдя тикви:bigsmile:.
Овен – Не знам оти са го именували така, ама не мое да биде пръвата зодия, дека е на Александър Македонски, да се именува Овен. Спорем мене тая зодия требе да се кажува Бик, та да биде достойна за името на най-великиот македонец.
Телец – Глей само како се чуе – Телец! Па тако я – Телец! Не е некакво си мижаво пръле или па пръч, а Телец. Я най си я аресувам те тая зодия, оти у нея се е пръкнал на белиот свет самиот Гай Юлий Цезар – македонец до мозакот на вехтите си кости. Тая зодия е имперска – сите са ти у нозете и тапчеш, тапчеш… Ех, земьо македонскааааааа…
Близнаци – Е те това си е най-македонската зодия у целиот зодияк. Она си е кат назе – шизофренична. Се по двама се видиме и се броиме. Те са скоро ке станеме 600 милиона и горко им на китайците – иде и техниот ред.
Рак - Овой е стандарт у сите зодии. Сите дека сте се пръкнали у тая зодия чекайте писмо. Що сте сакали преди време, ке стане. Писмото ке го получите и отворите към среда, и ке зинете – не верувате? Оти не верувате щом сите дзевзди са се строили и чекат да им командувате? Оно и македонецот Мойсей не е верувал и 40 лета е обикалял као гламав из пущинякот, а е требало само да си види що му редат дзвездите и те така…
Лъв – А са ми оратете дека дзвездите не са македонски. Оти са кръщавани така? Оти се знае у цел свет дека ние сите сме лъвове, та за туй! Лъв е и македонскиот император Никифор Фока, дека татарскиот кан Крум му скина кратуната от две. Що е маке се е лъв!
Дева – Македонско девойче… Ибреееееее… Нема, Нема, Неке се родииии, по-юбаво… А, шо ке кажувате? Най-убавата зодия е те тая, оти само за девойчиня се орати. Я не сам видовал на овой бели свет по-арна седмица за пътуванье. Земете па идете на белиот брег и се качете на некой от ония корабите що са. Па изръшкайте цела Македония - на изток от Владивосток, та чак до Ванкувар на запад. Одете да видите земите дека македонскиот пътешественик Ристе Колумбовски, ги е открил и присъединил към майка Македония.
Везни – Ентелегентска зодия е те тая. Кой се е пръкнал у нея се е умен и начетен, като македонските двама братя Кирил и Методий. Они чисто сами дваминцата са написали македонската азбука и са я шитнали на вси славяне книги да четат.
Скорпион – Ама много са серт тия ора, брееее. Оно акъл не приема, ти му викаш седни, оно легне. Иначе са нежни откъм лирика. Радиото па ке свирне и ке слушат великата македонска хеви-метъл банда "Металика".
Стрелец - Не мойте да си кривите душата и да си криете чувствата. Дайте шанса на емоциите и ако ви се реве, ревете. Па вие сте романтици, бе! На вазе една Луна ви стига да се олигавите до шия. Не одете ни на кино, ни на театро, оти ако ви се падне постановка или филм по македонецот Шекспир, ке потопите салонот у слуз
Козирог – Разбрали сте дека контролот над делата ви е бегал и сичко е со газот нагоре. Губите концентрация у сите важни моменти и не можета да сопрете белата да не стане. Нема да варкате, помнувайте дека тръпеливоста е доблест. Он и великиот македонски откривател Исак Нютон е седел и чекал у ваната ябълката да го мууне право у простата глава.
Водолей – те, е това е зодията дека ми е най на сръцето. Те и утре, Венера ке ви кара да се чувствате окрилен. Ма имайте едно на ум! Его е и на македонскио авиатор Икар са му покарали перки, а до дека е стигнал?
Риби – те у тая зодия са се пръкнали безчет велики македонци – Кубилай хан, Екатерина Велика, манечкио и трътлест Наполеон и кралица Елизабет.
Това е голяма обида към вожда Борка с тоя въпрос:bigsmile:
Подозирам че някой е трил !
Ама и тука ли почнаха? Тююю, големи чистници! Браво! Имам силното оптимистично усещане, че ще оправят България- за пореден път! СИМПАТЯГИ!drinks;
Някой има ли информация как върви изпита?Усещам три дневни празненства и спам по всички теми без триене и бан:bigsmile:
А аз имам усещането, че най- накрая ще се уредим с наш си, пчелар- министър?!?
Не разбрах някой ще ходили на големия празник утре в Елена?
Не разбира се, тук има недостижими личности-недостижими и неразбрани, от мен!
visit.elena.bg/sabitiya-i-kultura/praznik-na-elenskiya-but
Майко утре и било Петков ден.След малко тръгвам за Елена така че модераторчетата 3 дена да си отдъхнат:bigsmile:
Жоре ти най добре трябва да знаеш глуха свиня като се рови в тикви как бучка с зурличка:bigsmile:
Данчо, това за ОК да не го превежда ти?
Прай са той на шест волтов, ама ума му сече ......като бръснач!
Сега си хапва сладко-сладко еленски бут и на дали се почесва! Дано се похвали като се прибере в София.
Борка какво питаш:bigsmile:като знаеш,че съм полиглот.Преди малко се прибрах и мама от вратата пита дали искам една пържолка.
Данчо, трудно разбрах превода и затова помислих , че ти си го правил!
След снощната ми идея днес гледам много колеги изнесли продукция да продават.Даже и от русенски лом има стока:bigsmile:Никъде не видях табела от ЕЛЕНСКИЯ Бълкан.Ама така е като никой не слуша съветите на Ачката
Тюююююю! Гоооолям ремонт бе......Дано да е успешен!
От русенски лом си взех пет литра от изнесената стока :bigsmile:
Четели г-н Матеев как го мъчат бъбреците?Ами ще го мъчат като предлагах семена от златна пръчица не пожела да си вземе.
Щом още дишаме, значи наблягате на първото?
Открих ОТКРИХ ! "СТРАНАТА НА НЕОГРАНИЧЕНИТЕ ВЪЗМОЖНОСТИ" колеги, открих тя не е Америка , България е!!!!!!!
Истина е може да правиш , каквото искаш стига да промениш начина си на мислене и да спре да ти пука! Няма утре, само днес! Утре, като дойде ще му мислим!
Днес на банкомата имаше поне 20 мангала , които се възползваха от моето тродолюбие /даваха социалните "аптал бир булгар" /. Теглеха , купуваха и триеха и те в тая поредност . И понеже моето тродолюбие е солидарно в страната, аз дето работя не мога да си позволя елементарни неща но осигурявам на нуждаещите се пари за хазарт. Днес една баба в магазина ме сръчка на касата мина пред мен и безцеремонно коментира морала ми и аз нищо не можах да кажа, защото съм учен на морал от нейното поколение. Днес двама полицай се бяха скрили зад един завой и хоп "30 лева кеш от засада" въпреки, че не бях виновен но те и двамата били видели. Днес един келеш ме изпревари с кола за 200 бона, взе ми предимството и ми тегли една майна.
За Днес ме окрадоха 2 пъти обвиниха ме в липса на морал и ме наругаха а аз мисля за утре!? Замислих се какво е утре в "СТРАНАТА НА НЕОГРАНИЧЕНИТЕ ВЪЗМОЖНОСТИ"
Ракия и салата, имаш ли?
Може да си допълниш профила.Пчеларски район - Страната на неограничените възможности.
Понеже "Страната на чудесата" вече е заето.
Жорка тиквите май ще си ги яма сам:bigsmile:.Сега съм на друга тема правя компоти от дюли:bigsmile:
Ти одиш на лов пък я на Балет чекай да ти разкажа:
Казваше се - Юрдек гьол! Едно салонче - като големио ни свинарник! Таман да стане нещо и стана темно! Па светна само едно ламбе и се показа он - ма почти дебидюс гол, рипа, рипа, демек - тражи я! Па светна друго ламбе и те ти я она! И она рипа и бара у темното, демек търси он каде е! И ето, че се набараха! Голема радост, голема врътня беше! По едно време он я дигна, помириса я и я фърли! На татъка, я не гледах.
Човека разказва за балета "Лебедово езеро" нали?
По БНТ2 има хубаво предаване за пчелите
Друмев, ако ти направиш филм със сигурност ще бъде по-интригуващ.
ПП Нещо от рода на "Баш майстора".
Сега гледах по АГРО ТВ минала проверката за пестициди:bigsmile:.Бай Шибил викаше на това след дъжд качулка:bigsmile:
Кога да ти пратя банковата си сметка?:bigsmile:Гледам в другата тема ще даваш пари.
открих ОТКРИХ! проблема със синдрома на празния кошер.
Вчера, както третирах с противогаза гледам на прелката, пазачите една дузина се обърнали и ритат с крака. Свалих аз противогаза, че се беше запотил и не виждах добре и те мигом се прибраха. Викам си нещо са се объркали и сложих пак противогаза . След малко гледам, пак на прелката но тоя път излезнала и майката с цялата свита , сите ритат с крака и берат душа и след малко взеха да падат на земята, посрани с изплезени хоботчета. Аз като опитен пчеларин прецених че са натровени. Гледам кошера загива пред очите ми и аз нищо не мога да направя . Обаждам се аз на колегата и така притеснен и му разправям проблема , как съм изгубил кошера а тои говори нещо хили се и нищо не разбирам. След малко ме пита ти други животни имаш ли до пчелина. Имам, казвам му ей го магарето, обръщам се и магарето по гръб нагоре с краката запенило се смее се та дъх не може да си поеме. Добре, че жената ме познава и с противогаза и като ме види не и до смях, едвам оттървахме магарето.
Сега не смея се поява в пчелина, че кой знае какво може да се случи.
Че да те пратим,у парламенто?
Ачка четели в темата де минимис:bigsmile:след 20ти.
Дака каква е таз тема.На моя комп не съм срещал такава.
Аз през декември отварям първо буре....и прасето....и луканките,коледа,нова година,банкети,именни дни.С две думи,през декември не съм пчелар.Та по това време помощ не ми трябва..
Е ама ти си имаш ами който няма какво да прави:bigsmile:
Майтапа си е майтап но за 18 дена съм дал 6 кошера жертви май оня модернизатора ще дойде лош пророк.
Нападения от оси има.После вече стават лесна плячка за крадците.А и от уменията има.
И да чета, и да НЕ чета, поне не се оплаквам че са заминали!:yo:
Аз не се оплаквам,а съм в траур.;)
Друмеев, не залагай на бройка, а на качество!
П.П С една шепа пчели, няма как да се защити пчелното семейството от оси или от нападение на себеподобни. Следващото важно нещо, което задължително трябва да спазиш е свиване в максимална степен на прелките. Ама какво ли ти давам акъл аз, който хабер си нямам от програми, а там са определящи броя на пчелните семейства.
Това е слаба работа.:bigsmile:Имал съм и по добър резултат от нападения.
Ееее....Ангилаки много късно отваряш бурето.За Архангел Михаил на сухо ли ги държиш.Или си стара къща ,от старо до ново .
Аз затова с бай калин и компания ще си пиша само тук и в разрешените теми за спам:bigsmile:
Не знам защо толкова се плашите от един временен BAN?
Само за сведение:
1. МЗХ е BAN-нала целия пчеларски сектор (никой няма право на глас).
2. Медиите са BAN-нали целия български народ (право на глас имат само тези, които се подмазват на властимащите)
3. Самият аз съм BAN-нат в този форум (имам право да приказвам само за неща, който галят ушите на пчеларите).
4. У дома пък съм BAN-нат от жена ми (там също трябва много да се внимава какво се говори, защото ...... )
Та искам да кажа, че всички живеем в море от BAN-ове (забрани), и май само в този форум спокойно можем да си излеем мъката, но пак трябва да внимаваме как го правим това. Има си правилен начин за изливане на мъката, но има и грешен ...... :) И после пак модераторите били виновни .... :)