ФУРНАДЖИЙСКА ЛОПАТА–така ги наричат в Българско такива като теб.В Османско–ти трябва да кажеш,нали ратуваш за тях.
Преглед за печат
ТУРСКИТЕ КЛАНЕТА НАД БЪЛГАРИТЕ, «ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА» НЕ Е НОВО ЯВЛЕНИЕ ЗА СВЕТА
Айде пак художествена литература. Възпитанието във патриотизъм е едно, съвсем друго е изучаване на историческите факти. Първото е общо взето пропаганда, насочена към единство на народ и държава. Всички държави така правят. Историята е наука и не би трябвало да се влияе от пропагандата, а да отчита и интерпретира известните исторически факти.
.................................................. .........
Още една фурнаджийска лопата по въпроса дали е имало робство по Българските земи по времето на османското владичество/не пиша турско,защото вие,лопатите искате да инсинуирате омраза на българите към етническите турци тук.А това не е вярно.Имал съм/лека им пръст/,имам още приятели от турския етнос с които сме делили и лошо и добро при светлото ни бъдеще при комунизма.Израснал съм в такава смесена махала.А ти агро? Само книжките ли са ти учителя,и то ''либералистичните'',които ни учат да не знаем кои сме,да нямаме Родина,майка и род.Нещо като ИНТЕРНАЦИОНАЛ.Сега е модерно,но в изопачен вид.
Но като гледам какво ти е влечението към лесните финикийски знаци,ще запееш и Интернационала.
За анадолците си прав.Но акана турците са руси,със сини очи–мисля че се водят като селджукски турци.Те са основата на османската империя.Всичко друго е придатък ,приобщено към тях.Но така са действали,че всички завладени и приобщени към тях етноси да се гордеят че са турци и да се приемат за такива.Каква огромна разлика?За някои от тук списващите.
Според мен тъкмо в това слагане под един знаменател на исторически събития от различни епохи и народи, има недоглеждане - например по тази логика може да се каже, че българите са наследници на Османската империя.
Българите са Били! и преди империята ...... разбирам ги другите, защо така са си избрали да се пишат наследници на Рим, ала Българите са имали (история, идентичност, самосъзнание, държава, слава, Име) какво да загубят.