http://www.zem.bg/show-newsbg/71
Преглед за печат
Явно им е дошъл акъла.
Битката спечелена,а войната ?
Само не мога да разбера как прецениха, че протестта се отлага!
Нима депутатите решават дали ще има протест или не?!?!
Хубаво си отвориха очите депутатите, но трябваше ли да се вдигаме?
ПРОТЕСТ ЩЕ ИМА ДОКАТО ОРГАНИЗАТОРИТЕ НЕ КАЖАТ ДРУГО!
По-добре е да се влезе в диалог с народните представители и МЗХ, а не да правим цирк, но явно управляващите нямат желание да говорим за проблемите.
Ако сега решат да поканят организациите на среща - НЯМА ДА ИМАТ ГРЕШКА. Трудно им идва акъла и ще мине време докато се сетят.
Дали ще се протестира на 10 юни или 30 юли изберете сами- това, че някой ще бъде поканен в "комисията по земеделие" и ще се си мисли, че е значим си е негов проблем! Виждал съм "тези хора" да порастват с 5-6 см. от значимост при среща със депутат в парламента, но на другия ден са си същите шушумиги! Докато не се отиде на място пред парламент и депутати и да се разбере, че стоят реални хора заинтересувани от пчеларство няма да се случат нещата! Има проблем с депутати от лобита заинтересувани да няма пчели в селата за да пръскат рапицата и житните култури на воля. А този проблем ще си го решат в тяхна полза, ако сега им мине номера с оттеглянето на този законопроект и отмяната на 10 юни на мирен митинг за подкрепа на един земеделски отрасъл- пчеларство, митинг,който е без парадиране -с комбайни, сламопреси и селскостопански пръскачки. Моето мнение е да се направи анкета за 10 юни, потенциал има, много хора са си осигурили срядата да са свободни, не виждам какво е станало, като е оттеглен днес един законопроект- утре/ след месец/ наготово ще си го приемат, без да разберем!
Всъщност в момента лидерите на организациите умуваме (звъним си един друг) и се чудим да отменяме протеста или не. От една страна хубаво беше да се съберем там на място много пчелари, за да могат депутатите да видят, че сме сериозна сила. От друга страна след като законопроекта вече е отеглен, за какво ще протестираме?
Какво всъщност целим с един протест?
Ами целим:
1. Проблемите на пчеларите да бъдат отразени в медиите
2. Наши представители да бъдат приети в парламента (министерството)
3. Исканията на нашите представители да бъдат удовлетворени
Ами ако се замислим, в конкретния случай с този протест си постигнахме и трите цели още на етап подготовка. Ако въпреки това решим да направим протест, може и да се изложим, защото протестиращите вече ще бъдат много по-малко (все пак целите вече са постигнати).
Мое лично мнение е протеста да се отмени, защото вече постигнахме победа (удовлетворяване на исканията си). Не мога обаче това да го обявя официално, докато не се чуя по телефона с всяка една пчеларска организация, която ни подкрепя.
Колелото е завъртяно не трябва да се спира .Другия път ,ще го направят със сигурност но ,ще изчакат да минат месните избори и тогава няма какво да ги спре
Днес е един хубав ден за българската демокрация... и пчеларство. Малко съжалявам за протеста, много исках да ги поопушим тези 240 оси в парламента. Да видят как се изкарват пари с честен труд.
Аз също мисля, че ако има протест много от хората вече няма да дойдат и така само ще дадем кураж на лобистите да пробват пак. По-добре да свием байраците и ако има следващ опит да излезем с пълен потенциал.
Мен ме дразни, че медии или политици обявяват протестта за отменен. Ще кажеш, че се събираме у тях на по ракия.
Според мен(лично мнение), трябва да се отмени протестта ако управляващите отворят вратите и поне изслушат какво имаме да им казваме. Защо трябва да правим цирк пред Народното събрание, като просто трябва да седнат и да слушат. Не вярвам да са толкова глупави, че да не разберат какво се случва с пчеларството. За тях са най-важни програмите и като виждат к'ъв жалък успех имат те...би трябвало да им светне лампичката.
Имам и някакво чувство за неудовлетвореност. Управляващите създават проблем и после го решават - трябва да бъдем доволни нали?!?!
Иначе логиката ми казва, че е по-добре да се отмени протестта, но да се настоява за 30 мин поне да изслушат какво имаме да им казваме.
По-добре да си подготвим материалите за следващия път. Така или иначе съм почнал... Нека и следващия път бъдем малко по-подготвени като цяло.
http://s14.postimg.org/xbzpnb6jx/CAM00910.jpg
P.S Не мога да намеря колчета за домати в целия град :laughing:
Това условие вече е изпълнено. На 10.06 в 15:30 часа лидерите на всички пчеларски организации в България са поканени в парламента и ще бъдат изслушани от Комисията по земеделие. Доколкото разбрах всичко това е под егидата на Мария Габриел, която в момента е в България.
Всъщност в момента трябва да започнем да подготвяме исканията си по другите важни пчеларски проблеми.