Благодаря за мнението и на двамата. Вече нямам колебание за качеството на везните. Притесняваше ме ниската цена.
Преглед за печат
Благодаря за мнението и на двамата. Вече нямам колебание за качеството на везните. Притесняваше ме ниската цена.
Здравеите колеги!Колко дълго и как мога да съхранявам оксалова кисилина?Благодаря!!!
Отдавно учих, ама чини ми се че киселините нјамат потребителен срок;).
Моля за рецепта на Оксалова киселина чрез опушване, какво количество ОК се слага (за течна ОК) и долу горе какво количество пушек (колко натискания ) са достатъчни за опушване на 1 семейство.
Ако ми позволиш да те поправя, няма течна оксалова киселина. Може да има разтвор на оксалова киселина и някаква течност. Съответно процентен разтвор на ОК.
Само да попитам едно време използвало ли се е ОК.Понеже при разговор с един колега на който баща му е бил пчелар в държавен пчелин ми обяснява че едно време са накапвали и опушвали ама не знае с какво
Не, Американците са измислили всичко, нищо че европейците са имали 30 години прединина с вароатозата.
Американците са изпробвали и цитрусовата, млечната, мравчената, те са измилили и тимола, третирането с Асунтол (поради което Байер го спират на пазара, само за да пуснат след няколко години същата активна съставка под други тъгровски наименвания - Чекмайт и Перицин на 10 пъти по-висока цена), третирането с Маврик, Тактик, Нафралин и много други неща. А междувременно американските пчелари са изпробвали и хиляди други домашни рецепти, комбинации и препарати против акара, някои от които са убивали или акарите заедно със семейства, или нито едното от двете. Е, тогава просто е нямало Интернет и всеки си е експериментирал сам със пчелите си.
Последното третиране с ОК смятам да направя чрез накапване директно върху междурамията без да вдигам рамките.
Гледам рецептата :"Накапване - 35 гр. ОК на 1 кг. захар +1 л. вода/5 мл на междурамие - прилага се веднъж годишно когато няма пило.
Начин на дейстие - при облизване на пчелите една друга активната субстанция попада в хемолимфата и от там попада в акарите. Защитни средства – ръкавици."
Но така на 1.6л. разтвор се слагат 35 гр. ОК, а на scutellator рецептата на 1л. са 35 гр. ОК.
Да ли е достатъчно или да увелича малко ОК ?