При мене вече цъфна липата до 1-2 ще е в силата си.Преди липата,се облитаха към 15-15.30ч. вчера бях до 16ч на пчелина още не бяха почнали,събират животинките:))))
Преглед за печат
При мене вече цъфна липата до 1-2 ще е в силата си.Преди липата,се облитаха към 15-15.30ч. вчера бях до 16ч на пчелина още не бяха почнали,събират животинките:))))
Усещасе и при нас мирисът на липа.Вчера поваля слетобед на 3 пъти.Спуснах дъната,че да не изядат входовете.:bigsmile:Втората партида отводки на 100% с оплодени майки са вече.Почва да цъфти едролистната липа и е време за молитва.Дребно листната за поредна година ядец.:bigsmile:Добро впечатление ми направиха УЛ.Не бях виждал такова яйцеснасяне от години.
Какви са вашите прогнози за начало на цъфтеж на слънчогледа!?
Не знам как е при вас ,но преди малко Елена ги одави.Такъв дъжд не е валял скоро+градушка.В Златарица само дъжд.
При нас традиционно за този сезон - суша. Преди малко заваля, колкото да отмие прахта. Търкалят се едни облаци наляво и надясно. А тук, а в Румъния и така :) Дано поне наръси по ливадите, че пчелите започнаха да се заглеждат по компотите :)
И при нас суша. Наоколо валя, но в района на пчелина - неее.
Слънчо , районът на Карлово попада в така наречената ,,валежна сянка ,,.
Причината я знаеш - Стара планина .
От северната , към Троян си падат достатъчни количества .