Около дневни 0+5. нощни 0-5. И аз мисля че това правят, защото преди да сложа питките, като светнах с фенерчето около кълбата беше сухо на барут.
Преглед за печат
А това какво е ?
Эти полчища поджидают на цветках жертву #Shorts #Шортс - YouTube
Уф,ситуацията от миналия януари , когато около 20-ти, силните кошери бяха нацвъкали на 2 половини рамки двустранно запечатано пило, разликата сега е, че е на 1/4.С още толкова отворих дъната, малко да се ,,запрат".Температурите мин. 0-минус 1, макс 18 гр.Ужас, вперил съм поглед нагоре към началника,защото друго не мога да направя.
Да, за съжаление си прав за новата напаст...
https://youtu.be/j0wKJzpu8Cw
Впрочем надеждата от Кутията на Пандора нали е последна.Та и аз се надявам,наближаващото застудяване, да не е по рано от 10 дни.Пилото е зряло и се надявам да се промъкнат през този прозорец от положението, в които се навряха/опс в което аз ги наврях/
Аз печката я паля когато е студено, за да преодолея студа, ама сега /и не само/ когато е топло я гася, за да не се обезводнявам от потенето.;)
Защо пчелите палят "печката" сега, през топлите дни, а когато застуди до -10, -15*С, пилото е не-повече от една кибритена кутия?
Защо пролетта и лятото аз гася печката, а пчелите засилват пилото-печката до макс?
Колко струва на пчелите, да изхранят "печката" до запечатване и дали ползата от това, не е доста по малка, особено ако застуди рязко, пилото загине и после трябва да чистят мършата?
Въпросите ти не са към мен, ама теорията ти за печката ми изглежда, меко казано "свежа":laughing:, та не можах да се сдържа.