Ако има интерес, мога да пусна още една серия от 20 флакона. Нека който иска да ми пише на ЛС колко флакона са му необходими. Срок за поръчки - 10 дни.
Преглед за печат
Ако има интерес, мога да пусна още една серия от 20 флакона. Нека който иска да ми пише на ЛС колко флакона са му необходими. Срок за поръчки - 10 дни.
Това не е амониева силитра. Закупих от този самозванец 300грама от този прах.Наистина е бял прах с сив отенък,но не е силитра.Сложих на 7 кошера с цел обединение,но 4 не се съвзеха.Меко казано съм бесен. Опъна ми 100лв с доставката за 600гр.Добре,че живее на далеч.Инак лично бих му опушил 10 кошера с сяра за назидание. Дадох проба в за изследване в Пловдив. Оказва се ,че е натъпкал поне 4 компонента в този прах.Само мошеници.
През месец юли тази година правих отводки по метода на налитане на стари летящи пчели при майка в клетка. През юли и август, пчелите най-трудно приемат нова майка. Аз се убедих в това. След като майките престояха известно време в отводките и се убедих, че няма да бъдат приети, прибягнах до етера. Потопих връзка за обувки в шишето с етер и я поставих върху рамките под найлона. Изчаках около минута, след което извади връзката и поставих майката в клетката. Така направих и при трите отводки. Не съм приспивал пчелите напълно. На следващия ден, при две от отводките, пчелите бяха склонни да приемат майките. На третото, някои пчели подаваха храна на майката, а други бяха враждебни. Отчупих предпазните пластини на клетките и се прибрах на София. След седмица направих преглед. Майките на две от отводките бяха приети успешно. При третото я бяха убили. При трите отводки бях дозирал етера еднакво, но кошерите бяха различни. Кошерът на отводката, която не бе приела майката, беше с дълбоко дъно с табла - 100% мрежа.
Това по моето скромно мнение е много важно наблюдение! И опитите с флаконите (поне при тези, които ми писаха) е същото - където има мрежести дъна не може да се създаде достатъчна концентрация на етеровите пари. Очевидно парите, като по-тежки от въздуха бързо изтичат през кошера и през решетката го напускат. Решетката очевидно трябва да се затваря по някакъв начин, за да се намали циркулацията на чист въздух за определено време, за да има по-голяма концентрация на етера.
Колега,изчетох всичко изписано.Добре че си споделил разочарованието си от този прах,че и аз след като изгледах филмчетата на този колега от Генерал Киселово мислех напролет да си поръчвам по-Еконт да ми изпрати от този прах,но не мисля да рискувам.Благодаря ти че ми спести средства,време,труд и ядове. Поздрави.