Че,те това си е постижение .Ще бъде отлично ако точно там не ги допускаш,те са най –уязвими .В стаята е лесно–дали сяра или делиция ,или нещо по –модерно ,ги унищожаваш .Майката е при тях да не ги допуснеш.
Преглед за печат
Hive clean ми хареса с това, че кара пчелите да се само почистват, нещо от рода на пудрата захар. Не е толкова препарат да убива акара а дразни пчелите и дезориентира акара, което позволява на пчелите да се справят с него.
Примерно ако има 100 акара в кошера ще паднат под 8.
rosty, според мен контролното третиране е ала бала .2014 г. Имах 6 кошера в двора. Третирах ги всичките. Петте бяха добре, а шестият имаше над 150 акара на контролния лист .А в крайна сметка не можеш да третираш контролно всички.
Дядо ми е набор 1920 г., след войната става фотограф в държавната болница в Пловдив. Там с кой е говорил, с какъв професор забравих, та си изяснява колко са вредни антибиотиците. Освен антибиотици явно е решил, че всички лекарства са вредни понеже никога не го видях да употребява лекарства. Разболявал ли се е? Естествено, случи се 2-3 пъти за 30 г., това е времето през което го наблюдавах. Лекуваше се по много оригинален метод. Завие се през глава, лежи 2-3 дена и става напълно здрав, през това време нито яде нито нищо. Почина на близо 90 г. Помислете върху това сведение.
За това спор няма. Така се случва при основните третирания, на някои почти не падат акари, а от други стотици. Подробността е че акара е имал време да се развива месеци наред. В момента ситуацията не е такава. Имаме ефективно (надяваме се ) есенно третиране, може и да имаме и късно есенно което предполага, че акара е бил под голям натиск преди зимния сезон. След това не се е размножавал.
Така или иначе пробите ако не се взимат от всички кошери няма гаранция за опаразитеноста. Това обаче си е огромен труд при повече семейства и заради това просто трябва да се ползват препарати за третиране с доказан ефект, а не разни глупости които напоследък излизат една след друга. Взимането на проби от "представителна " извадка дава някаква представа за свършената работа, но пълна сигурност няма.
Хората спряха да третират тотално ние сега в големи подробности изпаднахме
Не уточних , имах впредвид второ зимно третиране с ОК .
Имам чувството, че чета материали за концлагерите. :bigsmile: