Я виж ти, излиза, че съм се "изказал" и аз...
Тази фирма е на 2 минути път от мен blush;
Преглед за печат
Я виж ти, излиза, че съм се "изказал" и аз...
Тази фирма е на 2 минути път от мен blush;
Охххх..... задаваш въпроси с повишена трудност. За марката не знам - трябва да видиш сайта от линка - там имаше имена на различните видове плоскости, които на мене естествено нищо не ми говорят. Относно плътноста - имам при мене едно парче образец с размери 360х85х6mm и то тежи точно 83.3 грама. Или 1g има обем 2200куб.mm. Това означава, че материала е два пъти по-лек от водата, и ще плува в нея. Наличието на толкова много въздух в него означава и друго - материала е много добър ТОПЛОИЗОЛАТОР, и може да се ползва в кошерите например като вътрешна обшивка.
Аз бих модифицирал преградната дъска на вътрешна хранилка, но това си е мое мнение.
Матеев, пробвал ли си разпененото ПВЦ за направа на нуклеуси?
Не, но подобна идея вече ми се върти в главата, след като видях цените, на които успяхме да купим материала.
Преди няколко месеца бях на една среща на пчелнина на Костадин Якофов. Той ни показа едни 8 рамкови ЛР (кошер на Гърдев) от пластмаса. Не помня колко бяха дебели, но едва ли са над 20мм. Аз питах какъв е метериала, но получих отговор, че е купен от Симеон Тодоров. За нуклеус изискванията са доста по-малки (като здравина). Ако някой си има приказка със Симеон Тодоров да помага...
Аз до 10 дена ще ходя с колата до София и ще си взема туплекс. С какво го режете? Циркуляр, дебела ножица за ламарина, зеге, трион?
Реже се с всяка една дърводелска машина, за която се сетиш. Въпросът е как в колата ще ги натовариш тези листи? Та те са огромни. Те дори и за ремарке са големи и трябва да се сгъват на U, за да влязат в него. Ако мислиш там на място сам да си ги режеш, мисля че едно зеге ще ти свърши работа, стига да имаш къде да го включиш в контакта. Иначе фирмата предлага рязане, но взема по левче на лист. Това може да обезсмисли ниската цена, по която ги купуваш.
Кошера на Гърдев произведен от Симеон Тодоров беше на изложбата в пловдивския панаир. Материала и кошера са перфектни, дебелината е 20 мм. Цената беше 240 лв. Мисля че Матеев има машина за почистване на прашец от същия материал.
Да, купих си от Симеон Тодоров две машини за почистване на прашец и две за сушене на прашец, но да си призная честно, не съм се заглеждал какви материали е вложил в тях. Обещавам утре да отида и да ги огледам по-подробно.
Матеев, ще ги режа там на парчета. В колата мога да вкарам 180x120 sm (комби). Ще взема зеге. Дано има контакт там. Ако няма контакт ще трябва с голямата ножица. Утре им звъня да питам дали мога аз да го режа там.
От това ще направя вътрешни хранилки. Горе ще има по една дъска да се захлюпва и става на преградна дъска. Ако не е захлюпено ще направят някой далак вътре като нищо. Като го ковеш с такера пука ли се (предполагам НЕ)?
Не, не се пука. Можеш да го ковеш смело с всякакви скоби - тънки, дебели, къси или дълги. Само една препоръка, измислена лично от мене. Много се дразня, когато видя някой детайл в кошера да е ръждясал или да е пуснал ръждива пътечка надолу. За да не се случва това, аз препоръчвам всички ръждясващи детайли да се пръскат с дърводелски спрей - лак. Това е изпробвано. Открих го случайно когато търсех UV защита на PVC картите, които ги кова по кошерите заради информационната система. Оказа се че UV лака, който го купувам, освен UV защита предлага и защита от влага. На практика той предлага ПЪЛНА ХЕРМЕТИЗАЦИЯ на това, което го напръскаш с него, и при това е изключително устойчив на влага и на всякакви други атмосферни влияния. Залепва се много здраво и издържа десетки години.
Та моята препоръка е след зачукването да пръскаш скобите с дърводелски UV спрей. Бутилка от 400g спрей струва 6.50, и с нея можеш да напръскаш (защитиш) поне 100 кв.м. площ.
http://markita.net/lak-lazuren-akvis...-bambuk.html-0