Мой познат е споменавал, че общо му се събират 500лв. Субсидия за брой овца плюс за пасища ,друго не помня, май плюс агнето. Стана пчелар за две години и набързо се отказа.Продаде кошерите и увеличи стадото.
Преглед за печат
Ха-така ..... Ето за това трябва да се борим. Срещу тази сума ще си зачукам на кошера не само жълта табелка, но и бяла, зелена, бимбяна, с един чип, с два чипа, с БАР-код, с QR-код и с фантифлюшка. Ще я лакирам, полирам и обещавам веднъж седмично да забърсвам праха от нея. :)
Ами станете БИО пчелари и може да вземате тия пари +де минимис.Г-н Матеев не ви съветвам,но да знаете много ще се набутате с ушни марки:bigsmile:.
Той Гошето каза, ама късно малко.....
Дават Де-минимис и субсидия за пасища. Не вярвам да им се събират повече от 100лв/г. Изхожда се от презумпцията, че животните не могат сами да си направят/съберат зимнина. А пчелите това го могат. Не защитавам никого.
Точно за тава е борбата .
Аман от тия борби! От тях не остана време за ядене и пиене. Ако нарисувам на всеки сандък по едно Шароле, дали ще получа кинтити?
Засега е открито само едно несъответствие. Потърсете още, и се обадете ..... :)
Ще ви подсетя за още едно - в годините, когато бях новобранец, бях радетел да се правят рамки без обтелване. Дори произведох 2000 такива. Сега съм върл почитател на обтелването, при това не какво да е, а да отговаря на строги критерии и изисквания. :)
Както е казал доктора от Павликени - Всеки трябва да извърви собствения си път. :)