За 4 месеца винаги го слагах около обед или малко след това и никакъв проблем...Сега какво стана не знам.
Преглед за печат
За 4 месеца винаги го слагах около обед или малко след това и никакъв проблем...Сега какво стана не знам.
Водата е най-тежка при температура точно 4 градуса. При по-ниска температура (включая и в замръзнало състояние) е по-лека. При по-висока температура също е по-лека.
Точно това странно свойство на водата прави възможен живота на земята. Ако не беше така, нямаше да има живот и земята щеше да бъде мъртва планета. Причината за наличието на живот е че именно при 4 градуса настъпва инверсия, и по-студената вода вместо да потъва надолу, изплува нагоре. В резултат на това се образува ледена шапка по повърхността на водоемите, но на дъното водата си остава с температура 4 градуса и рибите остават живи (както и всички други по-дребни и по-едри организми).
Ако водата го нямаше това свойство, всички водоеми щяха да замръзват от дъното нагоре и щяха да бъдат една плътна буца с лед, която всяка зима щеше да унищожава зародилия се в тях едноклетъчен живот. При това положение по-сложни организми никога нямаше да се образуват.
Та това което каза ferdy за водата и за 4-те градуса - това е най-великото творение на онзи отгоре, благодарение на което на земята има живот, има хора, има дори пчели и пчелари. :)
Ама точно 4 градуса .. .ама най-чистата вода .. ама то в природата такава НЯМА. И на дъното си остава 4 градуса .. при вулканите изригващи на дъното на океана ... и всички по-дребни и по-едри организми остават живи ... не съм биолог ама знам, че яйца на artemia salina са замразявани с азот (-198 C) и нагрявани на над 104 C и запазват люпимост над 10 % .. и това е ракообразно а не микроорганизъм ... и не съм сигурен ама май не се води екстремофил ... и като замръзнат водоемите отдолу дали и твърдата земя ще замръзне .. .тежко им на фирмите предлагащи геотермални източници на енергия ... а оня пък отгоре дали не е отдолу ... или пък в ляво .. и кой за бога е той ... уффф ... "за бога" :ae: ...
Извинявам се за острия език ама основното в случая е:
1 литър чиста вода при температура 4 градуса Целзий е 1 кг (в международна система SI) - смесена с 1 кг захар е 1:1 в килограми (за захарта няма да коментирам защото нямам знания
за това) !!!
ами ако смесим 1 литър вода с 1 литър захар ?
С ирония и УВАЖЕНИЕ
Христо Кирилов
Това да не е роево?!Прикачен файл 4499
Вчера го отварях и сложих втори магазин, пак ли да го отварям? Зелен съм, затова питам, толкова ли е срамно?
Здравейте колеги!Днес отидох да си подготвям терена,където ще бъде бъдещия ми пчелин,но попаднах в много неловка ситуация и незнам как да постъпя.Значи работим си и по едно време идва колегата от отсрещния пчелин и ми казва,че съм нямал право да си настаня кошерите там,щяло да има по малко паша за неговите пчели,болести съм щял да му докарам и куп други глупости.....,(не се разбираме много с него)но най-вече съм нямал право да си регистрирам пчелина,защото неговият е вече регистриран(не е за елитни майки и тем подобни).Също ми каза,че трябвало да има разстояние от 300м от неговият до моят пчелин,а те са някъде около 30-40.Той има около 120 семейства.Много ще съм благодарен,ако някой ми каже със сигурност имам ли право да си регистрирам там пчелина.Грешката е моя,че не съм проучил нещата докрая.....
П.с. Само да добавя че имота си е мой и имам и всички документи.Въпросният регистриран пчелин също е частен имот.КАК ДА ПОСТЪПЯ????